Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тейлър Суифт грабна "Грами" за албум на годината

Тейлър Суифт на снощната церемония.
Снимка: БТА

Тейлър Суифт спечели награда "Грами" за албум на годината и заяви, че е "смаяна", след като влезе в историята на наградата като първият артист, спечелил четири пъти престижния приз, предаде ДПА.

Американската мегазвезда си осигури най-голямата награда с десетия си студиен албум Midnights, като преди това спечели престижната награда с албума Fearless през 2009 г., отново шест години по-късно с албума "1989" и за последно с Folklore през 2020 година, припомня БТА.

Докато получаваше 13-та си награда "Грами", Тейлър Суифт обяви и издаването на нов албум. Поп звездата съобщи, че 11-ят ѝ студиен албум, озаглавен The Tortured Poets Department, ще излезе на 19 април.

Певицата влезе в историята с четвърта награда "Грами" за албум на годината. Досега Суифт, както и Франк Синатра, Стиви Уондър и Пол Саймън, имаха по три "Грами" за най-добър албум.

Били Айлиш изглеждаше зашеметена, когато взе втора награда "Грами" за песен на годината за баладата си What Was I Made For? от филма "Барби".

22-годишната певица се справи със силната конкуренция в лицето на Тейлър Суифт, Сиза, Майли Сайръс, Лана Дел Рей, Джон Батист, Дуа Липа и Оливия Родриго, за да грабне голямата награда.

Майли Сайръс пък взе два позлатени грамофона за най-добро поп соло изпълнение и запис на годината с водещия си сингъл "Flowers", а Виктория Моне беше призната за най-добър нов изпълнител.

Музиката към филма "Барби" беше наградена за най-добре компилиран саундтрак за Visual Media, докато "Опенхаймер" спечели наградата за най-добра музика за албум.

Снимка: БТА

Кайли Миноуг спечели втората си награда "Грами" за най-добър поп денс запис. Първата статуетка й беше връчена преди 20 години.

"Бийтълс" бяха отличени за най-добър музикален видеоклип.

Музикалната легенда Джони Мичъл спечели за най-добър кънтри албум. Тя получи наградата заради завръщането си на сцената през 2022 г., седем години след като пострада от мозъчен аневризъм, който я принуди да се учи да говори отново.

Майли Сайръс с първата си награда Грами/АФП
Виктория Моне е най-добър нов изпълнител/ЕПА/БГНЕС

По публикацията работи: Георги Николов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Владимир Шунев

Владимир Шунев: Пейзажите ми са вдъхновени от българската природа

Владимир Шунев обича да пътува. Спира за кратка почивка, за да нарисува видяното и продължава пътя си към различни места в България.  Наричат го самобитен и самоук художник, защото по образование е минен инженер. Това го нарежда сред най-ярките представители на наивистичното изкуство у нас. Неговите пейзажи са наситени с цветове и романтика,..

публикувано на 02.07.24 в 09:23
Виктор Теодосиев и Константин Илиевски

Брукнер, Джуров и дебют в заключителния концерт на Радиосимфониците

Седма симфония на Брукнер, Елегия от Пламен Джуров и дебют на Виктор Теодосиев ще представят Радиосимфониците под палката на главния диригент Константин Илиевски в заключителния си концерт на 5 юли, петък, от 19.00 ч. в зала "България" . Програмата предлага в една вечер акцентите от сезона: световни шедьоври, фокус върху българските..

публикувано на 01.07.24 в 16:20
Станислава Пирчева

Станислава Пирчева: Поезията става песен, когато думите намерят музиката в сърцето

Поезията става песен, когато думите намерят музиката в сърцето . Това сподели Станислава Пирчева, водещ на предаването "Нощен хоризонт" по БНР. Тя е автор на текста на песента "Феникс", която днес има премиера. Игор Марковски е продуцент на парчето, изпълнено от Жаклин Таракчи. Музиката е на Биляна Ангелова. Песента е..

публикувано на 01.07.24 в 11:17

"Каста дива" - едно предаване, което прави живота по-хубав

В четвъртото издание от летния сезон на предаването на програма “Хоризонт“ за музикално-сценични изкуства “Каста дива“:  20.05-21.00 ч.: - Журналистът и блогър Димитър Сотиров ни пренася в атмосферата на летните фестивали “Opera Open“ в Пловдив и “Опера в Летния театър“ във Варна - Изкуствоведът доц. Петър Пламенов представя..

обновено на 30.06.24 в 23:13

Поредно издание на фолклорния събор "Златната гъдулка" в Русе

54-то издание на фолклорния събор "Златната гъдулка" ще започне в неделя от 9 ч. в Парка на младежта в Русе. На сцената ще се изявят над 700 участници от различни краища на страната, както и детски фолклорен състав "Талисман" от град Тараклия, Молдова. Певци, инструменталисти, танцьори, разказвачи и участници в народни обичаи ще се състезават..

публикувано на 30.06.24 в 08:30
Теодора Колева - писател

За надеждите и разочарованието в творчеството на Теодора Колева

Теодора Колева в разстояние на 10 години пише първата от трите книги "Данъчна ревизия", като съумява в този сборник с разкази да предаде по неповторим начин надеждите и разочарованието на обикновените хора от посттоталитарното демократично общество.  Разказите се позовават на много истински случки и житейски впечатления на писателката,..

публикувано на 30.06.24 в 06:59

Премиера събра на една сцена Светлин Русев и Теодосий Спасов

Първото изпълнение на нова българска творба е щастливо събитие - и за участниците, и за публиката, която го аплодира за първи път.  В четвъртък, на 20 юни, в зала "България" се събраха хора, любопитни да посрещнат новородения Концерт за цигулка, кавал и оркестър с автор Теодосий Спасов, още повече, че солисти на Софийската филхармония бяха..

обновено на 28.06.24 в 20:26