Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Илия Добрев и Дария Посипай със сребро в стандартните танци на "Bulgarian Open Championship"

Илия Добрев и Дария Посипай
Снимка: БТА

Българската двойки Илия Добрев и Дария Посипай спечели сребърни медали в стандартните танци на международния турнир "Bulgarian Open Championship", който се проведе през уикенда в хотел "Маринела" в София. Организатори на надпреварата са едни от най-известните лица на този спорт Добрина Паричкова, Виолета Янева и Салваторе Тодаро.

Победители станаха Душан Грула и Джада Краньолини (Словакия), а трети са Матео Дел Гаоне и Екатерина Уткина (Италия).

Друга българска двойка Иван Христов и Диана Вилегжанина завърши на 11-о място на стандарт.

На латина Борис Борисов и Емилия Джелебова се класираха пети, а Иван Христов и Диана Вилегжанина са 12-и.

Шампиони в латиноамериканските танци станаха италианците Андреа Болцони и Микеле Маритан.

При юноши младша възраст Кристиян Дончев и Мартина Кондаклиева спечелих златни медали и в двата вида танци - стандарт и латина.

В надпреварата участваха над 550 двойки от 35 държави от четири континента, а над 200 момичета участваха соло.


По публикацията работи: Кръстина Иванова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Реал остава без Мбапе

Нападателят на Реал Мадрид Килиан Мбапе ще пропусне следващите три мача на отбора заради контузия на бедрото. 25-годишният французин ще бъде извън терените 2-3 седмици и няма да играе в мачовете с Атлетико Мадрид и Виляреал в Ла Лига, както и двубоя от Шампионската лига срещу Лил, съобщиха испанските медии. Мбапе се контузи в мача от 7-ия кръг на..

публикувано на 25.09.24 в 15:15

Григор Димитров стартира срещу испанец в Пекин

Най-добрият българския тенисист Григор Димитров ще играе срещу испанския квалификант Роберто Баутиста-Агут в първия кръг на турнира на твърда настилка в китайската столица Пекин с награден фонд 3,89 милиона долара. Димитров е номер 10 в световната ранглиста на АТП. Той има четири победи в пет срещу срещу испанеца, но за последно са игрили през 2021..

публикувано на 25.09.24 в 15:13
Зиновия Ванева.

Троен български успех на тенис турнира във Варна

Българките Зиновия Ванева, Йоана Константинова и Мелис Расим се класираха за втория кръг на сингъл на международния турнир по тенис на клей във Варна с награден фонд 15 хиляди долара. Квалификантката Ванева спечели убедително срещу участващата с "уайлд кард" Дария Мария Тудор (Румъния) с 6:2, 6:1 за 75 минути. Националната шампионка на открито през..

публикувано на 25.09.24 в 14:28
Виктория Томова

Виктория Томова продължава във втория кръг на турнира в Пекин

Виктория Томова се класира за втория кръг на силния тенис-турнир в Пекин. На старта Томова победи украинката Леся Цуренко с 2:0 сета - 6:3, 6:3.  Съперничка на българската тенисистка във втория кръг ще бъде испанката Паола Бадоса.

публикувано на 25.09.24 в 07:46

Лудогорец - Славия Прага пряко по програма "Хоризонт"

Лудогорец започва участието си в основната фаза на турнира Лига Европа тази вечер. Съперник на шампионите на стадиона в Разград ще бъде чешкия Славия Прага. Срещата ще бъде предавана пряко по програма Хоризонт на БНР след новините в 22 часа.

публикувано на 25.09.24 в 06:27

Реал Мадрид удържа победата при мач №300 на Карло Анчелоти

Отборът на Реал Мадрид постигна пета поредна победа във всички турнири, след като надви Алавес с 3:2 в двубой от междинния седми кръг на испанското футболно първенство. “Белите” поведоха още в първата минута чрез Лукас Васкес, а после с лекота добавиха още два гола, дело на Килиан Мбапе (40’) и Родриго (48’). Така те спокойно изчакваха края, когато от..

публикувано на 25.09.24 в 06:20

Севиля победи Валядолид в шампионата на Испания

Севиля победи като домакин Валядолид с 2:1 в среща от 7-ия кръг на испанското футболно първенство.  Андалусийците трябваше да треперят до последно, за да стигнат до изстрадани три точки благодарение на резервата Еюке, който бе точен в 85-ата минута.  В заключителните секунди на редовното време Маркао от домакините получи червен картон. Преди това в..

публикувано на 25.09.24 в 06:15