Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Популярният спортист не е изкушен от влизане в политиката

Кубрат Пулев: Когато организираме двубой в България, не взимам почти никакви пари, даже давам от себе си

"Отказвал съм на много рекламодатели"

| Интервю
Снимка: БТА

"Нито един път, в който сме организирали двубой в България, не съм взимал почти никакви пари, даже давам от себе си. Давам пари за един апартамент. Много хора няма да го повярват. Но аз играя, защото това е любов, предадена ми от моя баща". Това заяви пред БНР Кубрат Пулев.
Преди дни той завоюва интернационалната титла на Световната боксова асоциация в тежка категория след победа над украинеца Ихор Шевадзуцкий. Пред над 8000 зрители в "Арена София" Пулев надигра противника си с резултат от 117:111.

Пулев обясни защо е избарал да излезе на ринга под звуците на Песента "Притури се планината".

"Тя е много чувствена, истинска и силна, докосва сърцата на хората".

В бокса има стратегия и нагласа, има много игра преди двубоите, разказа той в предаването "РадиоТочка".

"Това не е български футбол. Тук няма нагласени мачове. Всеки се качва за победата. 

Боксът е спорт, в който един удар може да преобърне абсолютно всичко.

С брат ми изпълнихме нещата по този начин, за да може да сбъднем мечтата на баща си. Може би ни гледа отгоре и се радва".

Отказвал съм на много рекламодатели, дори и на банка, разкри Кубрат Пулев. 

"Имам друго виждане за нещата. Не съжалявам. Парите за мен не са всичко. По-важно е да останем себе си, да останем мъже, да не измененим на принципите си".

Родината за мен е най-висшата идея, заяви Пулев. 

"Няма как да не се ядосвам от случващото се на политическата сцена, защото обичам България. Чакаме някаква шепа хора, които се разиграват и си въртят всякакви номера. А всичко зависи от хората – от тяхната любов и непримиримост".

Той обаче не е изкушен от влизане в политиката. 

"За мен е  важно, ако мога да бъда полезен, но не да бъда използван за чужди интереси, а само за тези на България.

Канили са ме, но не ме интересуват министерски постове. Имам всичко".

Цялото интервю може да чуете в звуковия файл.


По публикацията работи: Мария Сивкова - Илиева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Задържаха двама младежи за агресия в Спешна помощ - Перник

Задържани са двама 18-годишни младежи, които са проявили агресия в Центъра за спешна помощ в Перник. Младежите са счупили стъкло на врата в отделението и отправяли закани към персонала. Недоволството си обяснили с бездействие от страна на медиците, които трябвало да окажат спешна помощ на техен приятел на 16 години. По случая е..

публикувано на 13.05.24 в 13:58
Снимката е илюстративна.

Полицейска патрулка се удари в ограда на жп светофар в Монтана

Полицейска патрулка се удари в желязна ограда на железопътна светофарна уредба в Монтана. Инцидентът е станал тази нощ малко след 3:00 часа. Има нанесени щети. Униформените в колата не са пострадали Полицията в Монтана изяснява причината за пътнотранспортно произшествие със служебен автомобил на местното Районно управление. При инцидента колата е..

публикувано на 13.05.24 в 13:46
Меглена Плугчиева

Меглена Плугчиева: По темата "Кризи" сме като скачени съдове с ЕС

По темата "Кризи" сме като скачени съдове с Европейския  съюз . Това каза пред БНР дипломатът и бивш вицепремиер Меглена Плугчиева, бивш съветник на служебния премиер Димитър Главчев. "Националните теми (в предизборната кампания - б.р.) са толкова много и толкова тежки, че изместват фокуса на внимание от европейските теми, които също не са за..

публикувано на 13.05.24 в 13:21

Какви са мащабите на детската престъпност във Великотърновско през 2023 г.?

241 деца са извършили различни престъпления през миналата година в област Велико Търново.  Сред най-разпространените са кражбите, сочат данните на Териториалното статистическо бюро.  51-о от децата са крали от магазини, 22 са извършили джебчийски кражби, а 5 деца са участвали в кражби с взлом. 47 са децата, участвали в престъпления с наркотици...

публикувано на 13.05.24 в 13:21

Стачки в строителния бранш в Германия

От днес в Германия започнаха общонационални стачки в строителния бранш и в "Дойче Телеком". Според говорителя на профсъюза стачките в строителния бранш ще започнат първоначално в Долна Саксония. Във вторник са планирани стачки в цяла Германия. До стачка в строителната индустрия се достигна, след като преговорите за колективни трудови..

публикувано на 13.05.24 в 13:10

Съветът на ЕС одобри промени в Общата селскостопанска политика

Съветът на ЕС прие официално промени в Общата селскостопанска политика, с които се въвеждат по-опростени процедури, намалява се административната тежест и се дава възможност за повече гъвкавост при спазването на някои изисквания, свързани с околната среща.  Промените отговарят на исканията на фермерите и са свързани с техните протести в различни..

публикувано на 13.05.24 в 12:59
Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров

Горната камара на руския парламент изслуша Лавров преди преназначаването му като външен министър

Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че ако западните страни искат да решат украинската криза на бойното поле, Москва е готова за това. "Това е тяхно право, ако искат на бойното поле - да бъде на бойното поле", каза Сергей Лавров в хода на обсъждането в Съвета на федерацията (горната камара на руския парламент) на преназначаването му като..

публикувано на 13.05.24 в 12:58