Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Оригинален флашмоб срещу зависимостта от хазарта беше проведен в град Бреша

Снимка: Архив

В италианския град Бреша, консорциум съдействащ срещу зависимостта от хазарта, проведе оригинален флашмоб в центъра на града.

Като пример за преодоляване на зависимостта от хазарта от организацията "Акробатите" разпиляха в центъра на Бреша планина от фишове от играта "Изтрий и спечели". Те са на стойност 368 000 евро и принадлежали на човек, който не е спечелил нищо от тях. Това е една много сериозна сума, равностойна на жилище от добро ниво, а даже и на вила. 

Въпросният тото играч, завладян от зависимостта към тази хазартна игра, се усетил, че така не може да продължава и се обърнал за съдействие към консорциума. Той съхранявал фишовете в гардероба си и вече като бивш хазартнозависим ги дал на консорциума, който от своя страна направи с тях оригинален пример за хората в центъра на Бреша.  

"Целта е да се повиши осведомеността сред хората да не играят на хазарт и да се привлекат онези, които го правят, възможно най-скоро, преди тяхното положение да стане сериозно и да почнат да се лекуват, а освен това в хазарта има и много сива икономика", каза за медиите представителят на консорциума "Акробатите" Сара Роси. 

По публикацията работи: Мария Петрова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

На първо четене: НС забрани рекламата на хазартни игри в медиите

На първо четене Народното събрание забрани рекламата на хазартни игри в медиите. Очаква се промените да бъдат окончателно прокарани на извънредно заседание във вторник, 30 април. С единодушно подкрепените промени в Закона за хазарта на първо..

публикувано на 26.04.24 в 11:10

На първо четене: Забраняват рекламата на хазарт в медиите

Парламентът прие на първо четене промените в Закона за хазарта, които предвиждат хазартни зали да има само в населени места с над 5 хиляди жители. Забранява се рекламата на хазартни игри в радио и телевизионни програми, на обществени места, фасади на..

публикувано на 26.04.24 в 11:07

Комисията по култура в НС прие единодушно проект за промени в Закона за хазарта

Парламентарната комисия по културата и медиите прие единодушно на първо четене проект за промени в Закона за хазарта, внесен от Йордан Цонев от ДПС и Теменужка Петкова от ГЕРБ. Бюджетната комисия прие на първо четене забраната за реклама на..

публикувано на 25.04.24 в 21:54
Людмила Петкова

Бюджетната комисия прие на първо четене забраната за реклама на хазарт

Забраната на реклама на хазартни игри в медиите бе приета на първо четене в бюджетната комисия в парламента. Ден преди депутатите да излязат във ваканция заради предизборната кампания, в ресорната комисия бе разгледано предложението за промени в Закона..

публикувано на 25.04.24 в 15:36

Бюджетната комисия гласува забрана на хазартна реклама в медиите

Забраната за реклами на хазартни игри в медиите ще бъде разгледана на първо четене в парламентарната комисия по бюджет и финанси. Промяната бе представена вчера от ГЕРБ-СДС и ДПС, въпреки че 49-то Народно събрание скоро ще прекрати заседанията си заради..

публикувано на 25.04.24 в 09:24

Бюджетната комисия в НС гласува забрана на хазартна реклама в медиите

Забраната за реклами на хазартни игри в медиите ще бъде разгледана на първо четене в парламентарната комисия по бюджет и финанси. Промяната бе представена вчера от ГЕРБ-СДС и ДПС, въпреки че 49-то Народно събрание скоро ще прекрати заседанията си заради..

публикувано на 25.04.24 в 08:56

Забрана на рекламата на хазарт в медиите разглеждат депутатите

Забраната за реклами на хазартни игри в медиите ще бъде разгледана на първо четене в парламентарната комисия по бюджет и финанси. Промяната бе представена вчера от ГЕРБ-СДС и ДПС, въпреки че 49-то Народно събрание скоро ще прекрати заседанията си заради..

публикувано на 25.04.24 в 08:34

Бюджетната комисия гласува забрана на хазартна реклама в медиите

Забраната за реклами на хазартни игри в медиите ще бъде разгледана на първо четене в парламентарната комисия по бюджет и финанси. Промяната бе представена вчера от ГЕРБ-СДС и ДПС, въпреки че 49-то Народно събрание скоро ще прекрати заседанията си..

публикувано на 25.04.24 в 08:16

Бюджетната комисия гласува забрана на хазартна реклама в медиите

Забраната за реклами на хазартни игри в медиите ще бъде разгледана на първо четене в парламентарната комисия по бюджет и финанси. Промяната бе представена вчера от ГЕРБ-СДС и ДПС, въпреки че 49-ото Народно събрание скоро ще прекрати заседанията си..

публикувано на 25.04.24 в 07:37
ВИЖТЕ ОЩЕ
Президентът на САЩ Джо Байдън пред ООН - 24 септември 2024

Байдън пред ООН: Войната на Путин не постигна основната си цел

В последната си реч пред Общото събрание на ООН като президент на Съединените щати Джо Байдън обяви, че руската агресия срещу Украйна се е провалила. "Добрата новина е, че войната на Путин не постигна основната си цел. Той имаше намерение да унищожи..

публикувано на 24.09.24 в 21:11
Украинският президент Володомир Зеленски се среща с украински бойци във Вугледар - май 2023

Руски войски са нахлули в украинския град Вугледар

Руските войски са нахлули в украинския град Вугледар в Донецка област, твърдят московски блогъри. В репортаж на "Файненшъл Таймс" се твърди, че украинците в града са заплашени от обкръжение и не разполагат с никакви средства срещу авиацията на противника...

публикувано на 24.09.24 в 20:54
Президентът Румен Радев говори на брифинг за български медии в централата на ООН.

Радев: Най-голямата ни цел е укрепването на глобалната сигурност

Най-голямата цел е укрепването на глобалната сигурност, заяви президентът на България Румен Радев на брифинг за български медии в централата на ООН. "Виждаме обаче, че тази цел не само не е постигната, а наблюдаваме немалко взаимосвързани кризи по..

публикувано на 24.09.24 в 20:16

Руският парламент прие закон за освобождаване от наказателна отговорност на подсъдими, съгласни да воюват срещу Украйна

Държавната дума на Русия прие закон, който предвижда освобождаване от наказателна отговорност на подсъдимите, които подпишат договори с министерството на отбраната за участие във войната срещу Украйна. Автор на законопроекта, който предполага промени в..

публикувано на 24.09.24 в 20:08
Директорът на Народния театър Васил Василев.

До края на годината в Народния театър ще има 7 премиери

Народният театър води преговори с голямата френска актриса Изабел Юпер. Възможно е тя да играе у нас моноспектакъл, стана ясно при представянето на новия сезон на първата ни трупа. До края на годината в Народния театър ще има 7 премиери, една от..

публикувано на 24.09.24 в 20:02
Президентът на САЩ Джо Байдън говори пред 79-ата сесия на Общото събрание на ООН, 24 септември 2024 г.

Байдън смята, че въпреки ескалацията между Израел и "Хизбула" все още има шанс за дипломатическо решение

В последната си реч пред Общото събрание на ООН като президент на Съединените щати Джо Байдън обяви, че руската агресия срещу Украйна се е провалила.  Руският президент Владимир Путин се провали, заяви президентът на Съединените щати Джо Байдън пред..

публикувано на 24.09.24 в 19:45

Андрей Цеков води листата на ПП-ДБ в Благоевград

С три часа закъснение от обявеното време от коалиция "Продължаваме промяната-Демократична България“ регистрираха четвъртата за Благоевград пълна листа с кандидати за народни представители. Първите две места са поделени между коалиционните..

публикувано на 24.09.24 в 19:33