Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Чавдар Николов: Сега Борисов много желае ротация – Радев да е премиер, а той - президент

| Интервю
Снимка: Ирина Недева

Мечтаната ротация от Борисов е Радев да стане премиер, а той да е президент.

Това каза пред БНР карикатуристът от "Прас-прес" Чавдар Николов и коментира:

"Сега Бойко Борисов много желае ротация. Румен Радев да си направи партия, да спечели изборите и да стане премиер, а той да застане на неговото място на "Дондуков" 2. Това е мечтаната ротация от Борисов".

Според него президентът не трябва да чака края на мандата си, ако ще прави политическа формация, защото "иначе пещта ще угасне".Карикатура на Чавдар Николов

Авторът на карикатурата с въпрос "КОЙ печели, ако не гласуваш" коментира, че след изборите тази карикатура се е оказала пророческа, защото "той спечели, защото никой не отиде да гласува":

"Странни са противоречията - хем са недоволни, хем не отиват да гласуват. ... Не знам докъде ще вървим така. Ние сме в пълен разпад и упадък".

Делян Пеевски и Бойко Борисов правят достатъчно за компрометирането на политическия модел, смята Николов:

"За компрометиране на европейския ни път и на всичко, което касае демокрацията в България. Благодарение на тях продължава този разгул в демокрацията. ... Медиите са овладени от Борисов и Пеевски. Те правят каквото си поискат във всяка сфера. ДАНС се използва в политическите игри, главният прокурор се използва в политическите игри, свалят се банки и няма никакви наказания, обират се дружества, фалират се и пак няма нищо. Това е благодарение на Борисов и на Пеевски. Те компрометират така този модел, че наистина Радев може би ще спечели".   

"Величие" внасят нова образност, коментира карикатуристът:

"На тези, които не сътворяват нищо, това им трябва - някаква илюзорна мисъл за някакво величие и за някаква общност, за които те нямат никакъв принос".

Карикатурата на деня, 13-и юни, е:

"Пеевски с два корема напред и винаги решава нещата, както по времето на сглобката, когато притичваше и пръв обясняваше нещата, сега подканя Борисов да седнат на масата".

Брюксел става столица на Хазарта и на "другата гледна точка", обобщи резултатите от изборите за евродепутати карикатуристът Чавдар Николов.

Интервюто на Диана Янкулова с Чавдар Николов в предаването ''Нещо повече'' можете да чуете от звуковия файл.

По публикацията работи: Наталия Кръстева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Най-търсени служители - продавачи, работници в добивната и преработващата промишленост, строителство и транспорт

Продавачи, персонал, работници в добивната и преработващата промишленост, строителство и транспорт са сред най-търсените от бизнеса професии, сочат най-новите данни на Агенцията по заетостта към месец май. Регистрираната безработица в страната е 5,4 на сто, което е с малко над 0,2 на сто по-малко в сравнение с април. Регистрираните в бюрата..

публикувано на 18.06.24 в 13:37

Медицинският хеликоптер в действие - как и на кого помага?

В нормалните страни по стандарт хеликоптерът трябва да излети до петата минута , обясни пред БНР инж. Мариян Боновски, експерт по медицинско спасяване по въздух. Той е единственият българин, член на Световната хеликоптерна асоциация. Ние нямаме дори зародиш на системата ХЕМС , подчерта експертът. По думите му, "всичко е пиар"...

публикувано на 17.06.24 в 10:41
проф. Антоанета Христова

Проф. Антоанета Христова: Има срив на политическите партии. Нелегитимни са

" В момента сме в процеса на падане и тези, които падат, които са водили, се намират в безперспективност. Тези, които наблюдават -  обществото, са объркани, защото никой не им е дал енергия за ентусиазъм и перспектива. В такава картина нямаш изход ." Този прочит на следизборната ситуация направи пред БНР политическият психолог проф...

публикувано на 17.06.24 в 07:46
Георги Лозанов

Доц. Георги Лозанов: Има риск България да излезе от демократичната орбита

Политиците трябваше да разкажат действителността в дълбочина и в историческа перспектива, вместо да се занимават един с друг и само да си рисуват негативни портрети. Това заяви пред БНР медийният експерт доц. Георги Лозанов. " Липсва един важен демократичен разказ за това какво се случва в момента в света и в България , който евентуално..

публикувано на 16.06.24 в 13:05

Академик Христо Григоров: Българският червен кръст достойно изпълнява своята мисия

"Българският червен кръст достойно изпълнява своята мисия", казва неговият председател академик Христо Григоров. "146 години от създаването на тази организация, тя винаги е била с протегната ръка към хората в нужда. В момента ние изхранваме над 630 хиляди българи. Помагаме на над 150 хиляди емигранти в България.  Бяхме първи след голямото..

публикувано на 16.06.24 в 06:05
Христо Иванов

Христо Иванов: Ако Борисов има шанс да се измъкне от прегръдката на Пеевски, ще опита, но е късно

Ако конституционните промени в частта им за съдебната власт бъдат съборени, това ще бъде с много тежки последици за България. Това предупреди пред БНР Христо Иванов, който подаде оставка като лидер на "Да, България". Според него с оглед на "ядрото" на техните цели и усилия в глава "Съдебна власт" на основния закон задачите са..

публикувано на 15.06.24 в 13:52