Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Не си отивай" е първата песен на Цветелин Наков

"Не си отивай" е първата песен на Цветелин Наков. Тя е сбъднатата негова мечта. Цял живот е искал да се занимава с музика.

Автор на текста на песента е Дамян Дамянов.

"Тук е мястото да благодаря на Надежда Захариева за невероятната възможност да изпея точно този текст на Дамян Дамянов."

В избора на песен е замесен Рафи Жамакорцян, който е създал музиката и аранжимента преди години.

Снежана Петкова
Предизвикателството приема Снежана Петкова, която е учител по музика на Цветелин Наков.

"Успя да ме изненада с префесионалното си отношение към процеса, въпреки че той няма претенции да е професионалист, но прави нещата с много голямо сърце, с много голяма отговорност и това наистина много помага в целия процес и той се справи прекрасно."

Година и половина Цветелин Наков е в класа на Снежана Петкова. За това време израства като изпълнител.

"Песента е изключително съдържателна, тръгвайки от текста на Дамян Дамянов. Един автор като Рафи Жамакорцян, който не е толкова познат в България, но той е на изключително професионално ниво. Той е класически пианист най-напред, освен това е създател на една много популярна група навремето, рок група, той е водещ вокал. Той е изключителен професионалист. В Пловдив са му викали още от дете "генийчето" като пианист, така че той е не случаен музикант. Живее в Норвегия и там съответно работи, но той е много съпричастен с всичко, което се случва в България и с удоволствие прие да реализираме тази песен, защото той я имаше, тя не е написана сега, но просто си търсеше изпълнителя и това се случи в лицето на Цветелин.

Песента е много въздействаща. Аз, за да застана зад това, значи е имало защо. И за сега отзивите са повече от прекрасни."


Освен Снежана Петкова, която е продуцент на песента, родителите на Цветелин Наков са тези, които го подкрепят да върви по музикалния път. Той работи като оператор в една от големите български телевизии.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

"Каста дива" - едно предаване, което прави живота по-хубав

12-то издание от 31-я летен сезон на предаването на програма “Хоризонт“ за музикално-сценични изкуства “Каста дива“ е посветено на фотоизложбата в чест на 110-годишнината от рождението на великия български бас Борис Христов, която можете да разгледате до 28-и август в зала 3 на Общинския културен институт “Красно село“ в София. Включена е и..

обновено на 26.08.24 в 18:47
Ви Кийланд

Американската писателка Ви Кийланд и нейното "Лятно предложение" пред БНР

Американската писателка Ви Кийланд е позната в България с романтичните си истории, често развиващи се именно през лятото. "Проектът", „Неочаквано“, "Неуместно" са само част от заглавията на Ви, продали милиони копия по света и направили я номер 1 в класациите за бестселъри .  "Лятно предложение" е най-новата ѝ книга,  излязла на..

публикувано на 26.08.24 в 10:36
Автопортрет на Винсент ван Гог

Експозиция "Инфинити" бе открита в Израел

Тази година в Израел са модерни видео - пърформансите. В тях оживяват картините на Ван Гог или Фрида Кало и дори посетителя може да се поразходи из тях. В стара мелница в Яфо „разцъфнат“ полски цветя прожектирани върху неравните стени и витите стълбища. Но най-необичайна е изложбата на преживяванията, свързана с космоса. А порталът към това..

публикувано на 25.08.24 в 07:07
Люка Дьобарг

Люка Дьобарг: Важно е талантът да бъде оценен като нещо специално

Люка Дьобарг е френски пианист, когото все повече меломани по света оценяват като особено интересен интерпретатор. Достигнал е Христовата възраст от 33 години, преминавайки през какви ли не житейски премеждия, търсейки и откривайки пътя си в изкуството – и не без усилия, но с много устрем и преборване на собствените си демони.  Запознахме се..

публикувано на 23.08.24 в 15:09
Георги Тутев

Спомени за композитора Георги Тутев

На 23 август се навършват 100 г. от рождението на изтъкнатия български композитор Георги Тутев, един от създателите на Дружеството за нова музика в България - движение, довело на българската сцена музикалния авангард, организатор на международния фестивал “Музика нова“ в София.  Творби на Тутев са изпълнявани на много от фестивалите за съвремена..

публикувано на 23.08.24 в 13:20

Станислава Айви: Литературните адаптации са сред най-желаните филмови истории

Днес изтича срокът за кандидатстване за първия форум на литературните адаптации за голям екран в рамките на фестивала "Синелибри". 10 проекта ще имат своя шанс да се представят пред продуценти. Това обясни в интервю за БНР Станислава Айви от екипа на "Синелибри". "Нашият фестивал е уникален – профилът ни е в адаптациите. Това прави..

публикувано на 23.08.24 в 10:56
Иван Стайков и Венета Нейнска

Покана за танц към публиката в Шабла, Варна, Созопол и Бургас

Пианистката Венета Нейнска и цигуларят Иван Стайков тръгнаха на турне в четири крайморски града. В рамките на една седмица те ще представят пред публиката програма, наречена "Покана за танц", а началото беше поставено в град Шабла на 20 август. Венета Нейнска е създател и директор на Sofia Art Institute, който организира проекта "Концерт с история"...

обновено на 22.08.24 в 20:00