Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожарът в Болярово се развива на голям фронт в посока юг-югозапад

Снимка: БГНЕС

Пожарът в Болярово се развива на голям фронт в посока юг-югозапад. В гасенето участват 4 хеликоптера - два български и два чешки, а при необходимост ще се включат вертолети от Франция и Испания.

На място са стотици пожарникари, горски служители и доброволци.

"Към момента вече започваме да ограничаваме единия от фронтовете. Лошото е, както виждате, че температурата остава висока, има и силен вятър. На някой от фронтовете, на които работим все още, огънят е високо и се развива върхове, което ни затруднява. Хубавото е, че днес имаме възможност на това място да работим с 4 хеликоптера - 2 са на колегите от министерството на отбраната и другите 2 са на колегите от Чехия". 

При необходимост ще се включат също хеликоптери от Франция и Испания, добави министърът.

Няма опасност за населените места и хората в районите, в които е обявено частично бедствено положение, увери служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов.

Междувременно в района на Ямбол заваля дъжд и в община Болярово очакват да завали.



По публикацията работи: Явор Римски


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Атанас Запрянов

Запрянов: Изпратените на Украйна самоходни артилерийски установки са с отпаднала необходимост

Министърът на отбраната Атанас Запрянов потвърди, че България е изпратила на Украйна самоходни артилерийски установки "Гвоздика". Той уточни, че това е въоръжение с отпаднала необходимост, поради което не се налага изрична нова санкция на Народното събрание.  Министърът присъства на откриването на академичната учебна година на Военната академия..

публикувано на 03.09.24 в 11:33
Жители на община Кочериново продължават протестите си на подходите или на единствения път за Рилския манастир.

Експерти проверяват причините за водната криза в община Кочериново

Групи експерти от ВиК холдинга и от операторите в Перник, Благоевград и Кюстендил ще проверят състоянието на 9-километровия водопровод до Кочериново. Целта е да се изяснят причините за водната криза в града и 10-те села на общината, които от седмица са на воден режим, а за някои селища се подава вода през два дни.  Местните хора продължават..

публикувано на 03.09.24 в 11:25

Продължава акцията по почистване на тонове умряла риба в морето край Волос

Кметът на гръцкия град Волос призова никой да не влиза в морето. Продължава акцията по почистване на тонове умряла риба. В събота местните власти обявиха извънредно положение заради опасността от екологична катастрофа. Забранено е къпането в няколко плажа около района на инцидента, но според местния кмет, никой не знае дали не се..

публикувано на 03.09.24 в 11:11
Президентът Румен Радев

Радев - специален гост на тържествата за 50 години град Гурково

Президентът Румен Радев ще участва в тържествено отбелязване на 50-годишнината от обявяването на Гурково за град. На открита сцена на площада тази вечер държавният глава ще поздрави жителите и гостите на града по повод празника. В рамките на посещението Румен Радев  ще проведе среща с ръководството на общината.

публикувано на 03.09.24 в 11:03

Папа Франциск пристигна на тридневно посещение в Индонезия

Папа Франциск пристигна на тридневно посещение в Индонезия -  първата страна от 12-дневната му обиколка в Югоизточна Азия и Океания. Самолетът на 87-годишния папа Франциск кацна по обед местно време в Джакарта. Посещението в Индонезия - страната с най-многобройно мюсюлманско население в света - 242 милиона души, е посветено на провеждането на..

публикувано на 03.09.24 в 10:58
Йоав Галант

Министри недоволни от решението на Обединеното кралство да спре продажби на оръжия за Израел

Израелски министри реагираха с недоволство на решението на Обединеното кралство да спре някои продажби на оръжия за Израел заради риск те да бъдат използвани в нарушения на международното право в Ивицата Газа. Британският министър на външните работи Дейвид Лами обяви в парламента, че Обединеното кралство ще прекрати 30 от 350 лиценза за износ..

публикувано на 03.09.24 в 10:40

Заради процедури по Закона за обществените поръчки: Ремонти и след налото на учебната година

За две пловдивски училища новата учебна година също ще започне с продължаващи ремонти. Това наложи да се търсят възможности за преместването на общо над 1300 ученици. СУ "Пейо Яворов" и ОУ "Екзарх Антим Първи" се обновяват със средства по ПВУ. По график строителните дейности в тях трябва да приключат до края на годината. 

публикувано на 03.09.24 в 10:35