Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Fun Lovin' Criminals се завръщат в София

| обновено на 21.10.24 в 08:57

Легендарната американска група Fun Lovin' Criminals ще изнесе клубен концерт в София на 22 октомври, като сцената на събитието ще бъде популярният столичен клуб City Stage. След дълго отсъствие от българската сцена, бандата от Ню Йорк, известна със своята уникална комбинация от хип-хоп, рокендрол, блус, джаз и латино соул, се завръща по покана на Fest Team.

Бруклин и Манхатън, Робърт де Ниро и Мартин Скорсезе, Франк Синатра и "Бийсти Бойс", които влизат в купона не на сто, а на хиляда. Списъкът не се изчерпва само с тези имена, но между тях има нещо общо, нещо, извън което е много трудно да си ги представим - Ню Йорк.

Пълп фикшън, Ню Йорк! Да притежаваш киностудия с клонове в Лондон и Хаваите, а наред с това боклуджийска фирма; да стопанисваш два бара в града, известен като Голямата ябълка, плюс пицария в Дъблин, докато контролираш собствената си детективска агенция; да атакуваш модната индустрия с парфюми, дрехи и слънчеви очила, без да забравяш своята основна мисия - правенето на вкусно разпасана музика, според списание "Селект", и представянето й пред публика... Дарил Господ с весело сърце! Името на тези смайващи биткаджии на много фронтове е "Фън Лавин’ Криминалс". Малко лаф, малко криминоген и много фън.Те се връщат и ще се връщат в България, защото тук ги обичат. 

Чуйте пълния коментар в звуковия файл. 


По публикацията работи: Зоя Димитрова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Уилям Шекспир

Изкуството в мен: "Укротяване на опърничавата" от Уилям Шекспир

Уилям Шекспир е определян като най-значимия творец в англоезичната литература въобще. "Главният поет на света" е едно от прозвищата на драматурга. Роден на 23 април 1564 г., Шекспир започва да гради успешна театрална кариера в Лондон след 20-та си година. Той се изявява като актьор, писател и съсобственик на театрална трупа, като от него..

публикувано на 21.10.24 в 14:32
Виктор Караиванов, Луиза Михайлова, Марлена Тодорова, София Михайлова, Владислав Павлов

Тийнейджърът в мен: Марлена Тодорова

Тя е винаги позитивна, никой не я е чувал да повиши глас, да е тъжна или да се сърди! Тя е класическа балерина, театрален хореограф и преподавател по танци, произхождащ от семейство на лекари и режисьори. Тя е майка на първокласник и любител на шантави прически. Тя е Марлена Тодорова .  Марлена споделя, че от съвсем малка е показала..

публикувано на 21.10.24 в 14:26
Мария Мира Христова и Момчил Карамитев

Режисьорът Момчил Карамитев и "Вариации за цигулка"

Режисьорът Момчил Карамитев представя в "Terra Култура" двете игрални новели по Сергей Комитски, озаглавени "Вариации за цигулка" . Предпремиерните им прожекции ще се състоят този петък (25 октомври) от 18 ч. в кино "Влайкова" с вход свободен. Двама музиканти – цигуларка и цигулар проследяват сюжетите на филмовите новели, чието действие се..

публикувано на 21.10.24 в 13:28

Димитър Еленов – нестихваща енергия на сцената и сред децата

Всеки, който е познавал личността на големия български актьор, режисьор и театрален педагог Димитър Еленов, отказва да говори за него в минало време.  Една светла личност. Светла в житейския си път, светла в професионалния си път под прожекторите и със сигурност светла след присъствието си на този свят. Човек, оставил отпечатък не само в..

публикувано на 21.10.24 в 12:00
Огнян Панов, Емил Янев и Стефан Мавродиев (от ляво надясно)

Аз, Маврото

В епизод 562 "Трамвай по желание" за пореден път представя на своята публика многоликия актьор Стефан Мавродиев. Този път повод за гостуването му е книгата "Стефан Мавродиев, играещият човек", замислена и написана от фотографа и писател Огнян Панов. В тази житейска летопис авторът има претенциите да събере в 350 страници творческите и житейски..

публикувано на 21.10.24 в 09:35