Слушайте!

Вицепрезидентът Илияна Йотова се срещна с новия посланик на Косово Хаджи Байрактари

Правата на българската общност в Косово бяха тема на разговор между Илияна Йотова и Хаджи Байрактари

Вицепрезидентът  Илияна Йотова се срещна в президентството с новия посланик на Косово Хаджи Байрактари, съобщи прессекретариатът на институцията. Сред основните теми на разговора бяха гарантирането на мира и сигурността на Балканите, засилването..

публикувано на 21.02.24 в 18:23

Партньорството между България и Франция в различни области се утвърждава

Премиерът Николай Денков изтъкна, че се утвърждава силно партньорство между България и Франция в енергетиката, сигурността, отбраната, търговията, културата и селското стопанство. „Девизът на нашата държава е „Съединението прави силата“, което в..

публикувано на 21.02.24 в 16:09

България и Хърватия работят заедно за бъдещето на Югоизточна Европа

По покана на министъра на външните работи и европейските въпроси на Република Хърватия Гордан Гърлич-Радман, министърът на външните работи Мария Габриел беше на официално посещение в Хърватия, съобщи МВнР. "България и Хърватия са приятели и..

публикувано на 20.02.24 в 17:21
Николай Денков

Премиерът Николай Денков ще подаде оставка на 6 март

Министър-председателят Николай Денков потвърди при завръщането си от Мюнхен, че на 6 март ще подаде оставка, както е предвидено в споразумението за ротацията в правителството. На въпроса какво ще се случи, ако Народното събрание не гласува оттеглянето..

публикувано на 18.02.24 в 16:25
Елена Йончева

Приемаме около 300 мигранти след гласуването на новия регламент на ЕС

Новият миграционен регламент на Европейския съюз, който се очаква да бъде гласуван през април т.г., е благоприятен за България, заяви пред БНР евродепутатът Елена Йончева. Тя поясни, че вече няма да сме първата държава, отговорна изцяло за хората,..

публикувано на 18.02.24 в 14:39

Активисти на “Възраждане” блокираха входа на пристанище Бургас - Запад

Около 50 активисти и политици от партия “Възраждане” блокираха за два часа входа на пристанище Бургас - Запад. Поводът беше решението на Конституционния съд, с което се отхвърля искането да бъде проведен национален референдум за запазване на българския..

публикувано на 18.02.24 в 14:12
Тодор Тагарев

НАТО няма да отстъпи нито един кв. см от територията срещу който и да било агресор

“ Европа трябва да повиши своя отбранителен потенциал, европейският стълб в НАТО трябва да бъде укрепен и засилен .” Тази позиция изрази пред БНР военният министър Тодор Тагарев, който е част от българската делегация на Мюнхенската конференция по..

публикувано на 18.02.24 в 13:24

Животът, на който се радваме, може да изчезне, както се е случвало много пъти в историята

“ Опасността е налице и трябва да отворим очите на всеки гражданин в Европа, че животът, на който се радваме, животът, който искаме да бъде безопасен, може да изчезне, както се е случвало много пъти в историята .” Това заяви премиерът Николай Денков на..

публикувано на 18.02.24 в 09:38

Николай Денков се срещна с представители на американския Конгрес

Премиерът Николай Денков обсъди с представители на американския Конгрес значението на стратегическия диалог между България и Съединените щати на среща в рамките на Мюнхенската конференция по сигурността, съобщиха на фейсбук страницата си от..

публикувано на 17.02.24 в 14:38

“Възраждане” блокира инфраструктура заради забраната за референдум срещу еврото

Членове и симпатизанти на “Възраждане“ отново блокираха инфраструктура близо до границата – този път кръстовището до ГКПП “Силистра – Кълъраш“, както и подхода към пристанище Варна - Запад. Поводът за акцията им е решението на Конституционния съд,..

публикувано на 17.02.24 в 13:41