Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Томислав Дончев: Оставането ни във властта е вреда

Снимка: БГНЕС

Велико народно събрание може да бъде свикано през ноември, заяви за бТВ вицепремиерът Томислав Дончев. Той подчерта, че оставането на правителството на Бойко Борисов във властта оттук нататък е вреда, както и че оставката нищо няма да промени, защото “ще бъде същото, но с няколко различни нюанса”. Затова и правителството няма да се оттегли.

Томислав Дончев повтори вчерашните думи на премиера, че държавата се нуждае от рестарт, тъй като демокрацията е в криза. По думите му, предложените промени в конституцията са били обсъждани около седмица, а подготовката им е започнала преди пет години.

Според вицепремиера намаляването на броя на депутатите може да бъде направено само от ВНС.

“Не съм убеден, че наборната военна служба е това, от което имаме нужда”, коментира той предложението на ВМРО за промяна в основния закон.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Горещото време продължава

Във вторник , 25 юни, преди обед ще бъде предимно слънчево, а в следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места главно в Западна и Централна България ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици...

публикувано на 24.06.24 в 19:40

БДЖ планира електронни устройства за покупка на билети във влаковете

Започва поетапно оборудване на влаковете с електронни устройства за продажба на билети, съобщи управителят на "БДЖ - Пътнически превози" Венцислав Славков, цитиран от Министерството на транспорта. Такива устройства вече работят пилотно по..

публикувано на 24.06.24 в 17:20
Невяна Филева от сдружение „Енерджи“

Около 1200 украински деца са били записани в детски градини и училища във Варненско

През изминаващата учебна година около 1200 украински деца са били записани в детски градини и училища във Варненска област, съобщиха от сдружение "Енерджи", което е част от Общностния център за закрила и включване на бежанци в крайморския град. В..

публикувано на 24.06.24 в 14:29