Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Недоволните се стягат за национален протест

Снимка: БГНЕС

За 55-та вечер протестиращи се събират пред президентството в София с искане за оставка на правителството, главния прокурор Иван Гешев и машинно гласуване.  Заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев, който е и национален координатор за борба с антисемитизма, осъди действията на протестиращите, напомнящи за „сюжет от най-мрачните времена на световната история“. 

За утре, 2 септември, е насрочен национален протест под лозунга „Велико народно въстание“. За събитието се очаква в столицата да пристигнат протестиращи от различни градове на страната.
„Управляващите се готвят да съберат 120 гласа в Народното събрание, за да започнат обсъжданията по т.нар. нова Конституция. Ние няма да позволим мафията да създава основния закон на България. Ние няма да си тръгнем, докато те не си тръгнат от власт“, призовават инициаторите на протеста - „Отровното трио“. От БСП също призоваха своите членове и симпатизанти да се включат в протеста.
Полицията призова в утрешния ден протестиращите да спазват обществения ред.
Столична община съветва софиянци и гостите на града в утрешния ден да избягват района на пл. „Независимост“ - Народното събрание 2, Министерски съвет и Президентството, тъй като придвижването ще е затруднено.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ретро автомобили, симулатори и игри за Националния ден на безопасността на движението

На 29 юни по повод Националния ден на безопасността на движението по пътищата Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата" организира фестивал от 11 до 14 часа на площад "Княз Александър I Батенберг" в столицата, пред Художествената..

публикувано на 29.06.24 в 08:30
Резерватът

В почивните дни – облачността намалява и валежите спират

Още преди полунощ облачността ще намалее и през втората половина на нощта ще бъде ясно. Вятърът в Източна България временно ще отслабне.  В събота, 29 юни, ще бъде слънчево. В следобедните часове, над източната половина от страната и планинските..

публикувано на 28.06.24 в 19:30

България днес - 28 юни 2024 г.

Балкански страсти, заключени в седем дни. Вековен български език и съвременната ни идентичност и предстоящ избор на предводител на Българската православна църква. Такива са темите в петъчната „България днес“, с които изпращаме месец юни и..

публикувано на 28.06.24 в 19:00