Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Недоволните се стягат за национален протест

Снимка: БГНЕС

За 55-та вечер протестиращи се събират пред президентството в София с искане за оставка на правителството, главния прокурор Иван Гешев и машинно гласуване.  Заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев, който е и национален координатор за борба с антисемитизма, осъди действията на протестиращите, напомнящи за „сюжет от най-мрачните времена на световната история“. 

За утре, 2 септември, е насрочен национален протест под лозунга „Велико народно въстание“. За събитието се очаква в столицата да пристигнат протестиращи от различни градове на страната.
„Управляващите се готвят да съберат 120 гласа в Народното събрание, за да започнат обсъжданията по т.нар. нова Конституция. Ние няма да позволим мафията да създава основния закон на България. Ние няма да си тръгнем, докато те не си тръгнат от власт“, призовават инициаторите на протеста - „Отровното трио“. От БСП също призоваха своите членове и симпатизанти да се включат в протеста.
Полицията призова в утрешния ден протестиращите да спазват обществения ред.
Столична община съветва софиянци и гостите на града в утрешния ден да избягват района на пл. „Независимост“ - Народното събрание 2, Министерски съвет и Президентството, тъй като придвижването ще е затруднено.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Горещото време продължава

Във вторник , 25 юни, преди обед ще бъде предимно слънчево, а в следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места главно в Западна и Централна България ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици...

публикувано на 24.06.24 в 19:40

България днес - 24 юни 2024 г.

Историята на Еньовден е като красива приказка за чудодейната сила на билките, младостта и красотата – разказваме я в "България днес" с помощта на децата от лятната школа към Националния етнографски институт с музей към БАН. Отколешният..

публикувано на 24.06.24 в 19:00

БДЖ планира електронни устройства за покупка на билети във влаковете

Започва поетапно оборудване на влаковете с електронни устройства за продажба на билети, съобщи управителят на "БДЖ - Пътнически превози" Венцислав Славков, цитиран от Министерството на транспорта. Такива устройства вече работят пилотно по..

публикувано на 24.06.24 в 17:20