Традиционният празник на пестила, в Етнографския музей на открито „Етър“ край Габрово представя, в три последователни дни, различни кулинарни изкушения от сини сливи. Пестилът от сини сливи, известен като „Габровски шоколад“, е едно от най-известните сладки плодови изкушения, характерни за сезона, в централната част на България.
На празника, който се провежда от 2013-а година насам, туристите могат да видят рецептата на приготвянето му, да опитат от местните специалитети, както и да си закупят някои от тях.
Тази година за първи път се провежда и национален фолклорен конкурс „Обредна трапеза“ с участието на самодейни състави от различни краища на страната, които съживяват обичаи, свързани с храната и нейното значение за предците ни, предаде кореспондентката на БНР от Габрово.
Засилен интерес се отчита към новия сайт на Bulgaria Wants You само месец след началото му, съобщиха от организацията. Регистрирани са над 10 000 нови потребители. За сравнение, това е броят на всички регистрации в сайта от самото му създаване..
11 млади български лекари вече са преминали обучение в престижната университетска болница Weill Cornell Medicine в Ню Йорк. Обучението е част от проект за обмяна на опит и въвеждане на съвременни практики в детското здравеопазване и медицинското..
От 13 октомври до 28 ноември Българският червен кръст ще раздава продукти, закупени от Агенцията за социално подпомагане, на уязвими граждани, съобщиха от пресцентъра на организацията. Инициативата е по програма “Храни и основно материално..
Във Велико Търново се провежда Urban Wine Fest, организиран от Българската асоциация на винените професионалисти . "Октомври е месецът на..
Не просто фестивал, а празник на природата на Сакар във всичките й форми – от биоразнообразието до фермерските продукти – това представлява Фестивалът на..
София е домакин на финалите на ER Champ 2025 – най-голямото международно състезание за ескейп стаи в света. В събитието, на 19 и 20 октомври, участват..