Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

62-ри ден на антиправителствени протести

Снимка: БГНЕС

В 62-рия ден на протести в София ще се проведе традицонното шествие на искащите оставката на правителството и главния прокурор.
Лидерите на протестите в България се обърнаха към посланиците в София, че е заплашен гражданският мир в страната. Обръщението е изпратено до посланиците на страните от ЕС, САЩ и Великобритания, както и до представителството на Еврокомисията.
В интервю за немското сп. „Шпигел“ председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов твърди, че в България има олигархично срастване на законодателната и изпълнителната власт, както и на съдебната. Панов призова Европа да не си затваря очите пред случващото се в страната.
Пред едно от районните полицейски управление в София протестиращи поискаха властите да им върнат иззетата екипировка от палатковите лагери, които блокираха ключови кръстовища в столицата.
65% от членовете КНСБ смятат, че има основание за протести, сочи проучване на на най-голямата синдикална конфедерация. Но по-малко от 20% имат желание и искат КНСБ да се включи в протестите срещу управлението на Бойко Борисов, съобщи пред БНР президентът на КНСБ Пламен Димитров.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Граждани направиха подписка срещу изграждането на хранилище за ядрени отпадъци

Граждани направиха подписка срещу изграждането на хранилище за ядрени отпадъци

В Монтана инициираха подписка против изграждането на хранилище за ядрени отпадъци. Според информацията, се предвижда съхранение на високоактивни ядрени отпадъци от АЕЦ "Козлодуй" в село Сумер. Петър Пенчев от "Екогласност" поясни, че според..

публикувано на 01.07.24 в 17:53

Новият патриарх подчерта, че призванието на църквата е да събира разделените

Призванието на църквата е да събира тези, които са разделени, заяви новият български патриарх Даниил преди първата си света литургия. " Задачите са много. Знаменателен е днешният ден, в който се празнува възвръщането на мощите на св. Иван Рилски..

публикувано на 01.07.24 в 17:01

Български ученици се завърнаха с 6 медала от Балканиада по математика

Националният отбор на България по математика се представи отлично в Балканската олимпиада за 15-годишни. 6 български ученици се завърнаха с 6 медала от надпреварата в Анталия проведена между 25 и 30 юни, съобщи Министерството на образованието...

публикувано на 01.07.24 в 16:44