Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

62-ри ден на антиправителствени протести

Снимка: БГНЕС

В 62-рия ден на протести в София ще се проведе традицонното шествие на искащите оставката на правителството и главния прокурор.
Лидерите на протестите в България се обърнаха към посланиците в София, че е заплашен гражданският мир в страната. Обръщението е изпратено до посланиците на страните от ЕС, САЩ и Великобритания, както и до представителството на Еврокомисията.
В интервю за немското сп. „Шпигел“ председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов твърди, че в България има олигархично срастване на законодателната и изпълнителната власт, както и на съдебната. Панов призова Европа да не си затваря очите пред случващото се в страната.
Пред едно от районните полицейски управление в София протестиращи поискаха властите да им върнат иззетата екипировка от палатковите лагери, които блокираха ключови кръстовища в столицата.
65% от членовете КНСБ смятат, че има основание за протести, сочи проучване на на най-голямата синдикална конфедерация. Но по-малко от 20% имат желание и искат КНСБ да се включи в протестите срещу управлението на Бойко Борисов, съобщи пред БНР президентът на КНСБ Пламен Димитров.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Лекторатите по българистика имат важна роля за "запалване" на интереса към България по света

Над 30 българисти от единайсет страни се събраха на двудневен форум в София и Пловдив, посветен на кирилицата, за да представят последните си достижения в изследването на Кирило-Методиевото дело и да напомнят, че българската средновековна култура е..

публикувано на 28.06.24 в 11:30
Доц. Росен Калпачки

България е сред страните с най-много жертви на инсулти в ЕС

В България умиращите от инсулт са четири пъти повече, в сравнение с останалите държави в ЕС, сочи доклад на Европейската комисия от 2021г. През 2023 г. в страната ни са регистрирани 45 хиляди пациенти с инсулт, от които над 5500 са починали..

публикувано на 27.06.24 в 19:58

България беше представена на изложение за висше образование в Япония

Български висши училища се включиха в проведеното в Япония Изложение за висше образование в ЕС, което се проведе на 15 и 16 юни 2024 г. в Токио и Киото. Сред образователните институции от 20 държави-членки на ЕС бяха Медицинският университет в..

публикувано на 27.06.24 в 17:35