Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прожектираха кадри от дома на главния прокурор в "Бояна" на 74-ия протест

Снимка: БГНЕС

Кадри от новия дом на главния прокурор Иван Гешев в Дом номер 5 в столичния квартал “Бояна” се появиха на фасадата на бившия партиен дом и сега Народно събрание на 74-ия ден от антиправителствените протести. От “Отровното трио” казаха, че в сградата, която е част от правителствената и президентската резиденция, е извършен голям ремонт и на показаните снимки се видяха реновирани помещения. По този повод адв. Николай Хаджигенов коментира, че явно така се бори корупцията у нас.
Арман Бабикян също от "Отровното трио" пък заяви, че правителството е в кръгова отбрана и за да избегне срещата с хората на протеста, премиерът Бойко Борисов се е разходил до родопските села от избирателния район на депутата от ДПС Делян Пеевски, където се е похвалил с няколко км междуселски път, построен с нашите пари.
Снощи протестиращите отново блокираха движението на Орлов мост и техни представители заявиха, че ще изразяват гражданската си позиция докато не получат оставките на премиера и на главния прокурор.
Подгответе си яйца и домати – ще ви водим на място, на което не сме били досега”, призоваха от “Отровното трио” протестиращите за деня на третото Велико народно въстание, насрочено на 22 септември – Ден на Независимостта.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Граждани направиха подписка срещу изграждането на хранилище за ядрени отпадъци

Граждани направиха подписка срещу изграждането на хранилище за ядрени отпадъци

В Монтана инициираха подписка против изграждането на хранилище за ядрени отпадъци. Според информацията, се предвижда съхранение на високоактивни ядрени отпадъци от АЕЦ "Козлодуй" в село Сумер. Петър Пенчев от "Екогласност" поясни, че според..

публикувано на 01.07.24 в 17:53

Новият патриарх подчерта, че призванието на църквата е да събира разделените

Призванието на църквата е да събира тези, които са разделени, заяви новият български патриарх Даниил преди първата си света литургия. " Задачите са много. Знаменателен е днешният ден, в който се празнува възвръщането на мощите на св. Иван Рилски..

публикувано на 01.07.24 в 17:01

Български ученици се завърнаха с 6 медала от Балканиада по математика

Националният отбор на България по математика се представи отлично в Балканската олимпиада за 15-годишни. 6 български ученици се завърнаха с 6 медала от надпреварата в Анталия проведена между 25 и 30 юни, съобщи Министерството на образованието...

публикувано на 01.07.24 в 16:44