Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Природолюбители почистват плажната ивица край Бургас

Снимка: redmarlitter.eu

Мащабна акция за почистването на плажа при Солниците, в района на Бургас, ще събере днес любителите на природата. Целта на инициативата под мотото "Да изчистим Черно море" е да спомогне за възстановяването на екоравновесието на бургаските плажове. Всеки желаещ да се включи в почистването на пясъчната ивица може да се присъедини.

Организацията на събитието е дело на екипа, работещ по проект за намаляване на морските отпадъци в крайбрежните райони на Черно море. Той е част от оперативна програма за трансгранично сътрудничество "Черноморски басейн 2014-2020“, финансирана по Европейския инструмент за съседство. Програмата обхваща десет държави - България, Гърция, Румъния, Турция, Армения, Азербайджан, Грузия, Молдова, Русия и Украйна. Освен намаляването на речните и морски отпадъци, сред приоритетите на програмата са да насърчи бизнеса и предприемачеството в областта на туризма и културата и да допринесе за увеличаване на трансграничните възможности за търговия и модернизация на селското стопанство.

Съставил: Йоан Колев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Пожарите в страната са близо 200 на денонощие

От началото на месеца произшествията с пожари са почти по 200 на денонощие. По думите на главен комисар Александър Джартов, директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", тенденцията на увеличаване на инцидентите..

публикувано на 25.06.24 в 16:22
Андрей Янкулов

Нито една присъда по 57 ключови разследвания за корупция по високите етажи на властта през м.г.

2023-та е поредната година, в която корупцията по високите етажи на властта остава скрита, тъй като водените наказателни производства не отразяват същинското състояние на корумпираност на публичния сектор, гласи един от изводите в Годишния..

публикувано на 25.06.24 в 13:41
Снимка: Украински образователен център

Завършилите софийския Украински образователен център ще продължат образованието си в България

Украинският образователен център у нас би последния звънец на своята втора учебна година. Припомняме ви, че обучението в центъра е целодневно и макар да протича на две смени, в едва 10 стаи, учениците го посещават ежедневно и с изключително желание...

публикувано на 25.06.24 в 09:25