Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вълна от солидарност с гражданите на Виена в цяла Европа

4
Старото кметство в Сараево
Снимка: © Irma Dedović

Местни забележителности в редица градове от мрежата на представителствата на Виена по света (Eurocomm-PR), се обагриха в цветовете на австрийското знаме в знак на солидарност с жертвите на терористичната атака в столицата на Австрия. Към акцията се включи и България чрез представителството на австрийската столица у нас. 

„Вълната на солидарност от най-различни градове: от София, Белград, и Братислава през Краков, Прага и Сараево до Париж и Тел Авив, показва, че Виена е „специален град“, заяви кметът на Виена Михаел Лудвиг на 3 ноември 2020 г. и благодари за съпричастността и готовността за помощ. Той посочи и, че въпреки болката, австрийският народ няма да бъде отклонен от демократичния път и единството си.

Фонтанът на площад Славия в Белград

На 4 ноември Община Виена и "Гробищни паркове – Виена" отвориха траурна дигитална книга, на която желаещите могат да поднесат съболезнованията си. Австрийското правителство обяви тридневен национален траур след терористичното нападение, взело четири жертви.

Всички желаещи могат лично да поднесат съболезнованията си в онлайн Книгата за съболезнования.

Снимки: Irma Dedović, Facebook/Goran Vesić, Tanjug/Tara Radovanović



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Президентът с посещение във Ватикана и Италианската република

На 22 и 23 май президентът Румен Радев ще бъде на посещение във Ватикана и Италианската република, начело на българската делегация, която по традиция е приемана на аудиенция от главата на Римокатолическата църква по повод Деня на светите братя Кирил..

публикувано на 22.05.24 в 07:45

Жълт код за следобедни валежи в сряда е подаден в 9 области на Западна България

В сряда, 22 май, минималните температури в страната ще са между 9 и 14°, в София 12°. През деня ще е слънчево. Още преди обяд от запад ще се заоблачи и преди края на деня ще завали. Максималните температури ще са от 21 до 27°, в столицата 22°...

публикувано на 21.05.24 в 19:40

България днес - 21 май 2024 г.

Празнична се очертава "България днес" на 21 май. Отбелязваме празника на Св. св. Константин и Елена и ще поговорим за един древен митичен ритуал свързан с празника - нестинарството. Ще ви поканим на българска изложба в Гърция и ще отправим поглед към..

публикувано на 21.05.24 в 19:00