Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Онлайн среща на министрите на външните работи за Западните Балкани

Буяр Османи и Екатерина Захариева
Снимка: БГНЕС (архив)

Днес ще се проведе онлайн среща на министрите на външните работи от Берлинския процес за сътрудничество със страните от Западните Балкани. Тя предшества форума на високо равнище, планиран за 10 ноември 2020 г. и ще премине под ръководството на външните министри на  България и Северна Македония Екатерина Захариева и Буяр Османи, които са и съпредседатели на Берлинския процес.

В онлайн срещата ще се включат представители на Европейската комисия, Съвета за регионално сътрудничество и Регионалния офис за младежко сътрудничество в Тирана /RYCO/.

На онлайн сращата ще бъдат обсъдени възможностите и предизвикателствата пред страните от Берлинския процес, в контекста на мерките за изграждане на доверие и подобряване на регионалното сътрудничество.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Символите на кирилицата и глаголицата на стена във Варна

В София е свикано второ издание на Международен форум за кирилицата "Азбука, език, идентичност"

Над 30 учени от 12 държави участват в Международния форум за кирилицата "Азбука, език, идентичност". Той започва в Националния дворец на културата в София на 27 юни по инициатива на вицепрезидента Илияна Йотова и с подкрепата на Министерството на..

публикувано на 27.06.24 в 08:34
Георги Паничерски при награждаването му с орден „Мадарски конник“ първа степен през 2021 г.

Закрива се почетното консулство в Монреал

Министерският съвет реши да бъде закрито почетното консулството на България в Монреал, провинция Квебек на Канада. Консулският окръг се закрива по молба на досегашния почетен консул Георги Паничерски, който е поискал да бъде освободен от..

публикувано на 26.06.24 в 21:30

Топло време с превалявания над Западна България в четвъртък

През следващото денонощие над западната половина от страната ще има краткотрайни валежи с гръмотевични бури и условия за градушки. Най-интензивни ще бъдат явленията в северозападните райони. В източната половина ще бъде предимно слънчево...

публикувано на 26.06.24 в 19:40