Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Онлайн среща на министрите на външните работи за Западните Балкани

Буяр Османи и Екатерина Захариева
Снимка: БГНЕС (архив)

Днес ще се проведе онлайн среща на министрите на външните работи от Берлинския процес за сътрудничество със страните от Западните Балкани. Тя предшества форума на високо равнище, планиран за 10 ноември 2020 г. и ще премине под ръководството на външните министри на  България и Северна Македония Екатерина Захариева и Буяр Османи, които са и съпредседатели на Берлинския процес.

В онлайн срещата ще се включат представители на Европейската комисия, Съвета за регионално сътрудничество и Регионалния офис за младежко сътрудничество в Тирана /RYCO/.

На онлайн сращата ще бъдат обсъдени възможностите и предизвикателствата пред страните от Берлинския процес, в контекста на мерките за изграждане на доверие и подобряване на регионалното сътрудничество.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България беше представена на изложение за висше образование в Япония

Български висши училища се включиха в проведеното в Япония Изложение за висше образование в ЕС, което се проведе на 15 и 16 юни 2024 г. в Токио и Киото. Сред образователните институции от 20 държави-членки на ЕС бяха Медицинският университет в..

публикувано на 27.06.24 в 17:35

Няма изтичане на радиоактивна вода от АЕЦ "Козлодуй" в Дунав след инцидент

След инцидент при спирането на блок 6 на АЕЦ "Козлодуй" за ремонт няма облъчване на персонала, няма изтичане на радиоактивна вода в река Дунав, има временно отстранени оператори от централата. Това обобщи при изслушване в парламента служебният..

публикувано на 27.06.24 в 16:10

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 6

В шестия брой на „Часът на Радио България…“ ви срещаме с Милена Селими – представител на българите в Комитета на националните малцинства в Република Албания , преводач на албански на някои от най-популярните ни писатели и виден общественик. С..

публикувано на 27.06.24 в 12:00