Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Онлайн приказки в подкрепа на деца от социални институции

4
Снимка: Проект „Приказки с Мира“

Коледните вълшебства и изненади вече започват. Българската актриса Мира Котева ще радва малки и пораснали деца с най-любимите и вълшебни разкази от близо и далеч. В продължение на четири седмици - всяка сряда, петък и неделя, актрисата ще разказва онлайн любими истории за приключения, хитри герои и битки със страховити змейове и лами. Вече е налична и първата приказка от поредицата със свободен достъп – „Тримата братя и златната ябълка“.

Чрез специално създадения проект „Приказки с Мира“, актрисата подкрепя кампанията „Стипендията“ на фондация „Подарете книга“, която събира средства за стимулиране на образователното развитие на деца, настанени в социални институции.

Всяко от децата ще има възможност, да си постави цел от предварително даден списък с идеи: например да научи таблицата за умножение и деление или да достигне ниво A1 по английски. А след това, с онлайн подкрепата на своя ментор да работи за постигането й. А като изпълни целта си в срок, ще получи награда - стипендия от 100 лв. Ако желае, може да продължи със следваща цел-предизвикателство.

За да протичат гладко онлайн заниманията, от фондация „Подарете книга” ще подпомогнат домовете с техника и ще подготвят децата и служителите в тях как да работят с нея. Предвиждат се и посещения на място в институциите с ограничен брой доброволци и социални работници, които да оказват психологическа подкрепа на децата, на които изолацията се отразява най-тежко. Целевата сума за реализиране на проекта е 10 000 лв.

„Винаги съм била почитател на приказките. Те са вълшебни земи, които ни повеждат на най-смелите ни приключения! А, когато помагат на деца в нужда се превръщат в истински герои! Надявам се да харесате приказките! Харесвайте, споделяйте и ако имате възможност - дарете“, призовава актрисата Мира Котева.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Жълт код за валежи в четвъртък за 13 области, предимно в Централна България

В четвъртък , 23 май, минималните температури в страната ще са между 11 и 14°, в София 12°. През деня над Западна и Централна България ще има гръмотевични бури, локални интензивни валежи и опасност от градушки. Максималните температури ще са от 19..

публикувано на 22.05.24 в 19:35

България днес - 22 май 2024 г.

България – слово, памет, емоция и дом. Дори и на стотици километри от родината, тя винаги е импулс в сърцето, който посреща и изпраща деня. На 22 май в „България днес“ ще се потопим в емоцията на българите в Рим в очакване на Деня на светите братя..

публикувано на 22.05.24 в 19:00

Българската култура и образование – в обсега на ново предаване на БНР

В навечерието на празника на буквите, просветата и културата програма „Христо Ботев“ и програмата за чужбина на БНР - „Радио България“ - излизат с ново седмично предаване.  " Часът на Радио България – по програма Христо Ботев" ще поставя акцент..

публикувано на 22.05.24 в 18:53