Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Майки за донорство“ популяризират донорството на яйцеклетки

Снимка: maikizadonorstvo.com

За осма поредна година фондация „Майки за донорство“ и софийската болница „Надежда“ организират благотворителна кампания „Дни на донорството“. Тя се провежда в дните от 4 до 6 декември. Целта й е да даде гласност по темата и да подпомогне максимално голям брой двойки с репродуктивни проблеми, предаде репортерката ни Поли Начева. От 2014 г. до днес фондацията е работила с над 4000 донора на яйцеклетки и сперматозоиди. Общо родените бебета с донорска клетка за този период с подкрепата на „Майки за донорство“ са над 2000. 

Тази година стартира и първият виртуален кабинет по асистирана репродукция, в който двойки от страната могат да направят първична консултация и да изготвят план за действие без да се налага да пътуват.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Жълт код за значими валежи в сряда в 22 области на страната

В сряда, 8 май, минималните температури в страната ще са между 9 и 14°, в София 9°. През деня ще е облачно и дъждовно. По обяд и след пладне на много места ще вали с гръмотевици. Има условия за градушки. Значителни ще са валежите в Западна и..

публикувано на 07.05.24 в 20:10

Преходът към либерализация на пазара на електричество ще е юли-декември 2025 г.

Приемайки окончателно изменения в Наредбата за регулиране на цените на електрическата енергия, Комисията за енергийно и водно регулиране набеляза следващия етап от либерализацията на пазара на електроенергия, предвиждащ пълна либерализация на..

публикувано на 07.05.24 в 19:20

България днес - 7 май 2024 г.

С началото на Светлата седмица, в предаването "България днес", говорим за красивото и пленителното около нас. Какво е бъдещето на т.н. гурме-туризъм и има ли той почва у нас – отговорите ще търсят експерти в бранша на 8 май в София, а ние ви..

публикувано на 07.05.24 в 19:00