Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От 18 декември 2020 година

Гърция въвежда карантина и бърз тест за Covid-19 при влизане в страната

Снимка: архив

Гърция въвежда допълнителни мерки за пристигащите в страната, независимо от тяхната националност. Това съобщи българското МВнР. По информация на посолството ни в Атина, считано от 06:00 ч. на 18 декември 2020 г. до 7 януари 2021 г. включително, на всички пристигащи на граничните пунктове ще бъде правен бърз тест за Covid-19 и ще бъдат  поставяни под 10 дневна карантина. Остава изискването за попълване на PLF форма и предоставяне на отрицателен резултат от направен PCR тест 72 часа преди пристигането. 

Гърция удължи днес до 7 януари строгите ограничителни мерки
, целящи да намалят разпространението на коронавируса, включително забраната за излизане навън в часовете между 21.00 ч. и 05.00 ч, както и пътуването от окръг в окръг.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България и Румъния работят за подобряване на корабоплаването по Дунав

Условията за корабоплаване по река Дунав ще бъдат подобрени чрез европроект DISMAR на стойност 10 млн. евро, съобщи БТА, цитирайки изпълнителния директор на Изпълнителната агенция "Проучване и поддържане на река Дунав" (ИАППД) в Русе Ивелин Занев...

публикувано на 29.06.24 в 10:25

Ретро автомобили, симулатори и игри за Националния ден на безопасността на движението

На 29 юни по повод Националния ден на безопасността на движението по пътищата Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата" организира фестивал от 11 до 14 часа на площад "Княз Александър I Батенберг" в столицата, пред Художествената..

публикувано на 29.06.24 в 08:30
Резерватът

В почивните дни – облачността намалява и валежите спират

Още преди полунощ облачността ще намалее и през втората половина на нощта ще бъде ясно. Вятърът в Източна България временно ще отслабне.  В събота, 29 юни, ще бъде слънчево. В следобедните часове, над източната половина от страната и планинските..

публикувано на 28.06.24 в 19:30