Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гърция удължи ограничителните мерки до 8 февруари 2021 г.

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Гръцкото правителство удължи до 8 февруари 2021 г. ограниченията за всички пристигащи с въздушен, сухоземен или морски транспорт в страната. От пътниците се изисква да представят негативен резултат от PCR тест, направен в рамките на 72 часа преди пътуването, както и попълнена PLF форма, с генериран QR код.  Остава в сила и задължително тестване с бърз (антигенен) тест на граничните пунктове. Изключение от изискването за тест има за шофьорите на камиони, осъществяващи търговски превози - както за предварително направен PCR, така и бърз тест на съответния ГКПП.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Увеличават се случаите на трафик с цел трудова експлоатация

Жертвите на трафик от началото на годината наброяват 55 – от тях 41 са жени, съобщи Антоанета Димитрова от Националната комисия за борба с трафика на хора. По думите й, за поредна година въвличането по схемата lover boy остава водеща и е в основата на..

публикувано на 20.10.24 в 10:33

С "Динозавърско парти за деца" събират средства за Спасителен център за костенурки

На динозаврите е посветено щуро "научно" шоу за деца, което ще се проведе с благотворителна цел – в подкрепа на Спасителният център за костенурки в с. Баня в близост до защитената черноморска местност Иракли. Детското "Динозавърско парти"..

публикувано на 20.10.24 в 09:15

В Радомир черпят по случай Деня на бозата с 600 литра от сладко-резливата напитка

Ден на бозата празнуват днес в отстоящия недалеч от столицата град Радомир. Събитието ще започне с шествие от Стария пазар до площад “Свобода”. Там сладкодумният топ готвач Ути Бъчваров ще разточи големи баници и за направата им ще използва 180..

публикувано на 20.10.24 в 07:00