От 00.00 часа на 25 януари (понеделник) до 31януари (неделя)международното летище „Бен Гурион“ в Тел Авив затваря за пътници, съобщава МВнР.
Посолството ни в Израел информира, че пътуващите ще бъдат възпрепятствани да влизат или напускат страната, освен ако не бъдат одобрени от специална комисия.
Мисията ни в Тел Авив припомня, че консулската служба работи с граждани само при предварително записан час и при спазване на изискванията за носене на маска, спазване на дистанция и санитарен контрол.
За консултация или за записване на час всички български и чужди граждани могат да се свържат с посолството на България в Тел Авив на телефони: +97236961372 (9.30- 14.00ч.) и +97237292155 (14.00-16.30 ч.);
При спешност консулската служба ще оказва съдействие в режим 24/7 на телефони: +972547640089 и +972545954379.
За справки, консултации и записване за посещение може да се ползва и електронната ни поща на адрес: Consulate.TelAviv@mfa.bg.
Подкрепа за дейността на Института по социални дейности и практики в София е каузата, която ще обедини организатори и гости на превърналия се в традиция за българската столица "Виенски бал". Тазгодишното издание, предвидено за 8 февруари, е..
16 268 са новите българи през 2024 г., става ясно от отчета на комисията към вицепрезидента Илияна Йотова за миналата година. Така за първи път от 4 г. броят на получилите българско гражданство надхвърля 16 000 – броят им достига този от пандемичната..
Няма да има съвместно честване със Северна Македония на 153-тата годишнина от рождението на Гоце Делчев на 4 февруари. България не е получила покана да почетем заедно този ден, съобщи външният министър. Георг Георгиев определи отношенията между..
Авиационният учебен център на Летище София получи акредитация от Световната асоциация на летищата (ACI) и се присъединява към елитната група от 21..
В „България днес“ на 7 февруари се спираме на актуалните събития от България и българските общности по света и правим обзор на по-важното от Балканите..
За първи път в Стара Загора ще се проведе Chef's Food Park като част от третото издание на Националния кулинарния форум „Chef's Secrets – Еволюция на..