Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Установени са три огнища на птичи грип

Снимка: БГНЕС

Само в рамките на няколко дни в Плевенско бяха открити три огнища на птичи грип, което наложи унищожаването на близо 300 хиляди домашни птици. Едното огнище бе регистрирано в птицеферма със 100 000 кокошки, а другите две във ферми за патици. Според експертите проблемните птицеферми нямат връзка помежду си, което означава, че източник на заразата са диви птици. 

Заради трите огнища на високопатогенния щам при птиците, Агенцията по храните приканва всички ловци и граждани, забелязали умрели птици в природата, да сигнализират за тях на горещ телефон – 0700 122 99 или в съответната Областна дирекция на Агенцията.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Резерватът

В почивните дни – облачността намалява и валежите спират

Още преди полунощ облачността ще намалее и през втората половина на нощта ще бъде ясно. Вятърът в Източна България временно ще отслабне.  В събота, 29 юни, ще бъде слънчево. В следобедните часове, над източната половина от страната и планинските..

публикувано на 28.06.24 в 19:30

България днес - 28 юни 2024 г.

Балкански страсти, заключени в седем дни. Вековен български език и съвременната ни идентичност и предстоящ избор на предводител на Българската православна църква. Такива са темите в петъчната „България днес“, с които изпращаме месец юни и..

публикувано на 28.06.24 в 19:00

Трети мост над Дунав и фериботът Русе-Гюргево са ключови проекти за региона

България има изключително важна роля за свързаността на няколко региона. Страната ни е кръстопът между Балканския полуостров, Източното Средиземноморие и Черно море. Това заяви заместник-министърът на транспорта Анна Натова на среща с Матю Бойс,..

публикувано на 28.06.24 в 17:28