Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Установени са три огнища на птичи грип

Снимка: БГНЕС

Само в рамките на няколко дни в Плевенско бяха открити три огнища на птичи грип, което наложи унищожаването на близо 300 хиляди домашни птици. Едното огнище бе регистрирано в птицеферма със 100 000 кокошки, а другите две във ферми за патици. Според експертите проблемните птицеферми нямат връзка помежду си, което означава, че източник на заразата са диви птици. 

Заради трите огнища на високопатогенния щам при птиците, Агенцията по храните приканва всички ловци и граждани, забелязали умрели птици в природата, да сигнализират за тях на горещ телефон – 0700 122 99 или в съответната Областна дирекция на Агенцията.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Адвокати от цялата страна обявиха протестна готовност заради президентско вето

Готовност за ефективни протестни действия обявиха председателите на адвокатските колегии в страната заради наложено от президента Румен Радев вето на промени в Закона за адвокатурата. Приетите наскоро промени са за нови правила за определяне на особени..

публикувано на 22.09.24 в 17:21

С тържества из цялата страна България отбелязва своята независимост

Честванията на Деня на Независимостта във Велико Търново започнаха в църквата „Св. 40 мъченици“, където на 22 септември 1908 година княз Фердинанд Първи прочита манифеста. „Знаем, че със стиснати ръце можем да постигнем много повече, отколкото с бутане..

публикувано на 22.09.24 в 13:45

Румен Радев: Предците ни завещаха да отстояваме българските национални интереси

Велико Търново е център на тържествата по случай 116-ата годишнина от обявяването на независимостта на България, провъзгласена на 22 септември 1908 година с манифест на княз Фердинанд Първи в църквата "Свети 40 мъченици", а след това обявена и в..

публикувано на 22.09.24 в 09:58