Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва превеждането на паричната помощ за тютюните

Снимка: БГНЕС

От 10 февруари започва превеждането на парите по схемата за преходна национална помощ за тютюн за Кампания 2020 г. Управителния съвет на Държавен фонд "Земеделие" реши, че сумата плащанията могат да достигнат до 72 млн. лв., предаде БТА.

Право на подпомагане имат земеделски стопани, които са отглеждали тютюн през поне една от годините, включени в референтния период 2007-2009 г. Продукцията им следва да е изкупена и премирана по реда на Закона за тютюна и тютюневите изделия. По схемата могат да кандидатстват тютюнопроизводителите, които продължават да извършват земеделска дейност и са регистрирани, като земеделски стопани или са вписани в базата данни на производителите на тютюн.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънце и дъжд ще се редуват и в сряда

В сряда, 5 юни, ще бъде предимно слънчево. Следобед ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места в Западна и Централна България ще превали. Ще има гръмотевични бури и условия за градушки. Вятърът ще бъде слаб от..

публикувано на 04.06.24 в 20:49

България днес - 4 юни 2024 г.

В „България днес“ на 4 юни се отправяме към Братислава, за да разберем как и ученици, и учители влизат в час в българското средно училище „Христо Ботев“ – едно от двете държавни български училища зад граница. Разговаряме с изпълняващият длъжността..

публикувано на 04.06.24 в 19:00

Първа мисия по въздуха на Центъра за спешна медицинска помощ

След поредица от тренировъчни полети, медицински екип на Центъра за спешна медицинска помощ по въздуха днес осъществи първата си мисия. Сигналът към Центъра е бил подаден в 7,30 ч., хеликоптерът е излетял половин час по-късно и след спиране за..

публикувано на 04.06.24 в 14:12