Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слънце и дъжд ще се редуват и в сряда

Снимка: БГНЕС

В сряда, 5 юни, ще бъде предимно слънчево. Следобед ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места в Западна и Централна България ще превали. Ще има гръмотевични бури и условия за градушки. Вятърът ще бъде слаб от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 28° и 33°, в София – около 28°. През нощта срещу четвъртък валежите ще продължат в Централна Южна и в Източна България.

В планините сутринта ще бъде предимно слънчево, след което ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има валежи, гръмотевични бури и градушки. Ще духа умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 23°, на 2000 м – около 15°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево, следобед с купеста облачност, но без валежи. Максималните температури ще бъдат 25°-29°, а на морската вода – 23°-24°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Преди обед на Балканите ще бъде предимно слънчево, а следобед на много места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици – по-интензивни в планинските райони. В Атина температурата ще достигне 36 градуса, в Букурещ – 33, в Истанбул – 30, в Белград – 27. 

В останалите части на Европа – значителните валежи ще има в Ирландия, в северната половина от Великобритания, по крайбрежието на Норвегия и на места в Дания. Над останалата част от Скандинавския полуостров и над Финландия ще преобладава слънчево време. Значителна облачност и превалявания от дъжд ще има на места в централноевропейските страни, Беларус и Европейска Русия. Предимно слънчево и топло ще бъде над Франция, Пиренейския и Апенинския полуостров. В Мадрид ще бъде 34 градуса, в Рим и Москва – 28, във Виена, Мюнхен, Стокхолм и Санкт Петербург – 25, в Париж – 20. 

Отвъд Океана – в Чикаго ще бъде 28 градуса, в Ню Йорк – 26, в Кейптаун – 16, в Мелбърн – 14.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Доц. Росен Калпачки

България е сред страните с най-много жертви на инсулти в ЕС

В България умиращите от инсулт са четири пъти повече, в сравнение с останалите държави в ЕС, сочи доклад на Европейската комисия от 2021г. През 2023 г. в страната ни са регистрирани 45 хиляди пациенти с инсулт, от които над 5500 са починали..

публикувано на 27.06.24 в 19:58

България днес - 27 юни 2024 г.

Българското слово е водещата нишка на в програмата ни на 27 юни, защото в София започна международен форум, посветен на кирилицата. За литературното вдъхновение на сънародниците зад граница и картината на  българския културен живот в чужбина говорим със..

публикувано на 27.06.24 в 19:00

България беше представена на изложение за висше образование в Япония

Български висши училища се включиха в проведеното в Япония Изложение за висше образование в ЕС, което се проведе на 15 и 16 юни 2024 г. в Токио и Киото. Сред образователните институции от 20 държави-членки на ЕС бяха Медицинският университет в..

публикувано на 27.06.24 в 17:35