Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слънце и дъжд ще се редуват и в сряда

Снимка: БГНЕС

В сряда, 5 юни, ще бъде предимно слънчево. Следобед ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места в Западна и Централна България ще превали. Ще има гръмотевични бури и условия за градушки. Вятърът ще бъде слаб от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 28° и 33°, в София – около 28°. През нощта срещу четвъртък валежите ще продължат в Централна Южна и в Източна България.

В планините сутринта ще бъде предимно слънчево, след което ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има валежи, гръмотевични бури и градушки. Ще духа умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 23°, на 2000 м – около 15°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево, следобед с купеста облачност, но без валежи. Максималните температури ще бъдат 25°-29°, а на морската вода – 23°-24°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Преди обед на Балканите ще бъде предимно слънчево, а следобед на много места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици – по-интензивни в планинските райони. В Атина температурата ще достигне 36 градуса, в Букурещ – 33, в Истанбул – 30, в Белград – 27. 

В останалите части на Европа – значителните валежи ще има в Ирландия, в северната половина от Великобритания, по крайбрежието на Норвегия и на места в Дания. Над останалата част от Скандинавския полуостров и над Финландия ще преобладава слънчево време. Значителна облачност и превалявания от дъжд ще има на места в централноевропейските страни, Беларус и Европейска Русия. Предимно слънчево и топло ще бъде над Франция, Пиренейския и Апенинския полуостров. В Мадрид ще бъде 34 градуса, в Рим и Москва – 28, във Виена, Мюнхен, Стокхолм и Санкт Петербург – 25, в Париж – 20. 

Отвъд Океана – в Чикаго ще бъде 28 градуса, в Ню Йорк – 26, в Кейптаун – 16, в Мелбърн – 14.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ретро автомобили, симулатори и игри за Националния ден на безопасността на движението

На 29 юни по повод Националния ден на безопасността на движението по пътищата Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата" организира фестивал от 11 до 14 часа на площад "Княз Александър I Батенберг" в столицата, пред Художествената..

публикувано на 29.06.24 в 08:30
Резерватът

В почивните дни – облачността намалява и валежите спират

Още преди полунощ облачността ще намалее и през втората половина на нощта ще бъде ясно. Вятърът в Източна България временно ще отслабне.  В събота, 29 юни, ще бъде слънчево. В следобедните часове, над източната половина от страната и планинските..

публикувано на 28.06.24 в 19:30

България днес - 28 юни 2024 г.

Балкански страсти, заключени в седем дни. Вековен български език и съвременната ни идентичност и предстоящ избор на предстоятел на Българската православна църква. Такива са темите в петъчната „България днес“, с които изпращаме месец юни и..

публикувано на 28.06.24 в 19:00