Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гърция облекчава режим на тестване за Covid-19 за водачите на камиони

Снимка: архив

Министерството на външните работи на Гърция уведоми българското външно министерство, че практиката за бързи антигенни тестове за всички шофьори на товарни камиони на граничен пункт „Кулата - Промахон“ е прекратена. От 1-ви март тестване отново ще бъде извършвано единствено на случаен принцип, съобщи българското външно министерство.

На 27 февруари 2021 г. по указание на външният министър Екатерина Захариева българският посланик в Атина  Валентин Порязов постави пред гръцките власти спешно въпроса относно мярката за масово тестване по границата, която създаде неудобства за шофьорите на товарни камиони и противоречи на регулациите на ЕС.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Вижте разпределението на партийните мандати в 50-ото Народно събрание

ЦИК обяви мандатите в новия 50-ти парламент на България.  Получилата най-много гласове на отминалите на 9 юни избори за Народно събрание  коалиция ГЕРБ-СДС ще има 68 депутати. Втората по численост парламентарна група - на ДПС - 47, "Продължаваме..

публикувано на 14.06.24 в 13:41

Силна буря и едра градушка доведоха до бедствено положение в няколко български общини

След снощната буря, придружена с градушка и силен вятър, няколко общини в страната понесоха сериозни щети и обявиха бедствено положение.  За кошмарна гледка, невиждана досега опустошителна буря, апокалипсис с изпокъсани електрически проводници,..

публикувано на 14.06.24 в 11:07

Жълт и оранжев код за опасни валежи в 19 области на Централна и Източна България

В петък,14 юни, през страната с умерени ветрове ще премине студен атмосферен фронт. На много места ще има кратки, но интензивни валежи с гръмотевици. В Югоизточна България има опасност от градушки. Минималните температури ще са между 17 и 21°,..

публикувано на 13.06.24 в 19:40