Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Световното първенство по драконови лодки през 2025 година ще се състои в Русе

Снимка: архив


Надпреварата на Международната федерация по кану-каяк ще се състои в езерото на лесопарка "Липник" край дунавския град Русе. В събитието ще вземат участие повече от 4000 състезатели и над 10 000 гости от страната и чужбина, заявиха от общинската управа.

Русе е с дългогодишни традиции в развитието на водните спортове. На територията на спортната база в Лесопарка, разположен на 10 км. от града, се развива състезателна спортна дейност - кану-каяк, академично гребане, корабомоделизъм, спортен риболов, триатлон и пр.. През последните години Лесопаркът се превърна в арена и за реалити спортни формати.  Местността се използва от жителите на крайдунавския град не само за масов спорт, но и за риболов, отдих и съзерцание на красивите гледки.

Във връзка с домакинството на Световното първенство по драконови лодки през 2025 г., предстои изготвяне на проект за  подобрение на спортната база и обособяване на спортно селище за състезателите.

Съставил : Венета Николова



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Андрей Янкулов

Нито една присъда по 57 ключови разследвания за корупция по високите етажи на властта през м.г.

2023-та е поредната година, в която корупцията по високите етажи на властта остава скрита, тъй като водените наказателни производства не отразяват същинското състояние на корумпираност на публичния сектор, гласи един от изводите в Годишния..

публикувано на 25.06.24 в 13:41
Снимка: Украински образователен център

Завършилите софийския Украински образователен център ще продължат образованието си в България

Украинският образователен център у нас би последния звънец на своята втора учебна година. Припомняме ви, че обучението в центъра е целодневно и макар да протича на две смени, в едва 10 стаи, учениците го посещават ежедневно и с изключително желание...

публикувано на 25.06.24 в 09:25

Арменската общност в Бургас представя традиционните си ястия

Арменската общност в Бургас ще представи свои традиционни ястия на 25 юни от 10.30 ч. в Етнокухнята на Етнографския музей на улица "Славянска" 69. Събитието е част от проекта "Старият Бургас през погледа на д-р Мелконян“, в който Църковното..

публикувано на 25.06.24 в 06:35