Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Връщат публиката на стадионите, но с условие

Влизането в България - със сертификат, отрицателен PCR или документ за преболедуван Covid-19

В храмовете по празниците – с маски и спазване на дистанция

Снимка: Pixabay

От утре се разрешава присъственото обучение в образователните центрове при физическа дистанция най-малко метър и половина, маски и дезинфекция на всеки час. Това е обявил здравният министър в оставка Костадин Ангелов, предаде репортерката ни Мила Младенова. 

За предстоящите Цветница и Великден в църквите ще се влиза при спазване на дистанция и с маски. Препоръчва се вярващите да не целуват иконите. Върбовите клонки на Цветница ще се раздават извън храмовете, а полицията ще осигурява обществения ред.

Във връзка с туристическия сезон от 1 май в страната ще се влиза с ваксинационен сертификат, отрицателен PCR и антигенен тест или документ за преболедуване на Covid-19, но той трябва да е валиден не по-рано от 6 месеца преди датата за влизане в България.

Два дни преди дербито Левски - ЦСКА София бе взето решение и за връщане на публиката по стадионите при запълване на 30% от капацитета, но не повече от 1000 души на сектор.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

СЕМ с кампания за медийна грамотност – "Провери, преди да се довериш"

Съветът за електронни медии у нас предприе масирана кампания за медийната грамотност. Кампанията е провокирана от факта, че смартфоните, таблетите и телевизорите с възможност за връзка с интернет все повече са част от ежедневието ни и оказват..

публикувано на 30.06.24 в 07:05

Българската православна църква избира патриарх

За 30 юни е свикан Патриаршески избирателен църковен събор, който трябва да излъчи предстоятел на Българската православна църква и митрополит на Софийската духовна епархия. Престолът овдовя на 13 март, когато от този свят си отиде блаженопочившият..

публикувано на 30.06.24 в 06:05

България и Румъния работят за подобряване на корабоплаването по Дунав

Условията за корабоплаване по река Дунав ще бъдат подобрени чрез европроект DISMAR на стойност 10 млн. евро, съобщи БТА, цитирайки изпълнителния директор на Изпълнителната агенция "Проучване и поддържане на река Дунав" (ИАППД) в Русе Ивелин Занев...

публикувано на 29.06.24 в 10:25