Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Връщат публиката на стадионите, но с условие

Влизането в България - със сертификат, отрицателен PCR или документ за преболедуван Covid-19

В храмовете по празниците – с маски и спазване на дистанция

Снимка: Pixabay

От утре се разрешава присъственото обучение в образователните центрове при физическа дистанция най-малко метър и половина, маски и дезинфекция на всеки час. Това е обявил здравният министър в оставка Костадин Ангелов, предаде репортерката ни Мила Младенова. 

За предстоящите Цветница и Великден в църквите ще се влиза при спазване на дистанция и с маски. Препоръчва се вярващите да не целуват иконите. Върбовите клонки на Цветница ще се раздават извън храмовете, а полицията ще осигурява обществения ред.

Във връзка с туристическия сезон от 1 май в страната ще се влиза с ваксинационен сертификат, отрицателен PCR и антигенен тест или документ за преболедуване на Covid-19, но той трябва да е валиден не по-рано от 6 месеца преди датата за влизане в България.

Два дни преди дербито Левски - ЦСКА София бе взето решение и за връщане на публиката по стадионите при запълване на 30% от капацитета, но не повече от 1000 души на сектор.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Нов български университет представя специалностите си с възможност за обучение на френски език

Едно от висшите училища у нас, което предлага специалности с възможност за обучение на френски език, е Нов български университет (НБУ). Сред тях са "Политически науки" и "Приложни чужди езици за администрация и управление (на английски и втори чужд..

публикувано на 26.06.24 в 11:00
Снимка: facebook.com/groups/mursalevo

Как Европейското първенство по футбол оживи селски площад в България

"Много малко му трябва на човек, за да създаде условия за това да бъдем заедно" – думите са на младия Станислав Грозданов и се превръщат в движеща сила за "събуждането" на едно българско село в разгара на футболното лято на Стария континент. Само на..

публикувано на 26.06.24 в 10:25

Ден за противодействие на наркоманиите

На 26 юни всички хора по света са приканени да изразят своята съпричастност и активна позиция в битката с разпространението на наркоманията. По повод Международния ден за борба със злоупотребата и с нелегалния трафик на наркотици,столични..

публикувано на 26.06.24 в 08:42