Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Външният министър на Северна Македония очаква среща с българския си колега

Буяр Османи
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Министърът на външните работи на Северна Македония Буяр Османи е изпратил приветствено писмо до новия първи дипломат на България Светлан Стоев и очаква среща с него, на която да се обсъди отварянето на пътя за преговори за еврочленство. 

Османи е заявил, че свикването на Междуправителствена конференция и приемане на план за действие за решаване на спора със София са важни стъпки за прилагането на Договора за добросъседство. Той подчертава, че Скопие трябва да мобилизира целия си капацитет, за да се отвори пътя към преговорите през юни и смята, че служебното правителство на България може да вземе подобно решение, предаде БГНЕС.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

ГДБОП задържа девет души за сексуална експлоатация на деца

Девет души на възраст между 35 и 48 години са задържани в специализирани полицейски операции на ГДБОП срещу сексуалната експлоатация на деца. Под фалшива самоличност двама от арестуваните са се свързвали по интернет с тийнейджъри,..

публикувано на 19.10.24 в 13:53
Димитър Главчев и Галя Кондева

Догодина започва строежът на Националната детска болница

Строежът на Националната детска болница ще започне през юни догодина, съобщи на брифинг служебният премиер Димитър Главчев. Междувременно до 15 септември трябва да бъде разчистен теренът в Горна баня, където ще се разполага лечебното заведение...

публикувано на 19.10.24 в 13:16

Изгоря офис на партия, която ще участва на изборите

Пожар избухна във варненския офис на партия, представена в последното Народно събрание и участник в изборите на 27 октомври т.г. Помещението, което се намира в сграда в центъра на града, е напълно изгоряло. Сигналът за инцидента е подаден в ранните..

публикувано на 19.10.24 в 11:10