Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хиляди българи губят почивката си в Гърция

Снимка: архив

Проблемен гръцки туроператор може да остави 150 000 българи без почивка това лято. „Музенидис травелс“ през която минават около 70%  от почивките на българските туристи в цяла Гърция обяви, че не може да изпълни поетите задължения до 31 юли. Проблем ще е ощетените клиенти да си върнат и парите, защото българското представителство на компанията има застраховка за едва 35 000 евро, а още дължи пари на 983-ма българи от провалени летувания през 2020 г. Гръцкият туроператор, който е сред най-големите в страната не е обявил фалит, защото преговаря за държавна помощ, но е неплатежоспособен. Същата компания държи половината и от пазара на руски туристи в Гърция.

Управителят на "Музенидис България" Теодор Севастидис каза пред програма „Хоризонт“ на БНР, че от началото на лятото са засегнати около 2000 български туристи. "От тук насетне очаквам правителството на Гърция да предприеме някакви действия, а ние като офис в България и към нас да дойдат помощи, за да можем да върнем парите към клиентите и агентите. От нашето Министерство на туризма посочиха, че това са между фирмени проблеми", каза още Севастидис.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Вижте кои исторически места да посетите навръх Националния празник на България

Над 6 хиляди българи ще се изкачат на паметния връх Шипка на 3 март, за да отдадат почит на загиналите за свободата на България. Други 25 хиляди наши сънародници пък ще използват почивните дни покрай Националния празник – 3 март , за да посетят..

публикувано на 02.03.24 в 05:30
 Георги Дучев

Хотелиерите очакват повече туристи в България през 2024 година

През 2024 година хотелиерите в страната очакват ръст на бизнеса си средно с между 10 и 15%. Това обяви днес във Варна Георги Дучев, председател на Българската асоциация на професионалистите в мениджмънта на хотели, като се позова на проведена от..

публикувано на 29.02.24 в 17:11

Остров Св. Анастасия вече посреща туристи и в подводен параклис

Най-новата атракция в района на черноморския ни град Бургас е подводен параклис, в близост до остров Св. Анастасия. Параклисът беше потопен през януари и се намира на около 15 метра дълбочина, предаде euronewsbulgaria. Той е висок около 3 метра, а край..

публикувано на 28.02.24 в 06:30