Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Норвегия приема свободно пристигащите със „зелен сертификат“

Осло, Норвегия
Снимка: архив

От 24 юни Норвегия премахва всички ограничения за влизане в страната за чуждестранни граждани с пълен цикъл на ваксинация срещу Covid-19 и за преболедували през последните 6 месеца.

По информация на българското посолство в Осло имунизацията и оздравяването след вирусната инфекция трябва да бъдат доказани чрез т.нар. зелен сертификат на ЕС с наличен QR-код. Удостоверенията, издавани от България и други европейски държави са свързани с тази система и би следвало да бъдат разчетени от норвежките гранични власти.

За ваксинираните и преболедувалите отпадат и изискванията да се регистрират предварително при пътуване до Норвегия. Те няма да бъдат подлагани под карантина и тествани за коронавирус при пристигане в страната.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Даровете на есента

Есента подарява още един топъл и слънчев ден

Във вторник  ще е слънчево. От запад облачността, отначало висока, привечер и средна, ще нараства. Минималните температури ще са между 7 и 12°, в София 8°. Максималните ще са от 25 до 30°, в столицата ще е 25°.  По Черноморието  ще е слънчево..

публикувано на 23.09.24 в 17:31

Президентът е на работно посещение в САЩ, ще говори пред ООН

Лидери от над 130 държави се събират в централата на ООН в Ню Йорк, за 79-ата сесия на Общото събрание на ООН. Мотото тази година е: "Да не пренебрегваме никого: да действаме заедно за утвърждаване на мира, устойчивото развитие и човешкото..

публикувано на 23.09.24 в 17:27
Среща на министрите Иван Кондов и Игли Хасани по време на 79-тата сесия на Общото събрание на ООН в Ню Йорк

За София и Тирана Коридор №8 остава обща стратегическа цел

В Ню Йорк в рамките на есенната сесия на Общото събрание на ООН служебният външен министър Иван Кондов се срещна с министъра за Европа и външните работи на Албания Игли Хасани. Те обсъдиха динамиката на двустранните отношения. Изразили са готовност за..

публикувано на 23.09.24 в 12:18