Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

София е сред фаворитите за „Зелена столица на Европа 2023“

Снимка: skyscrapercity.com

Българската столица е финалист в конкурса Зелена столица на Европа заедно с още три града, като има голям шанс да спечели приза за 2023 г., пише на страницата на проекта "Зелена София" на Столичната община.

През 2020 г. София с още 15 общински администрации из цяла Европа, се включи в състезанието за наградата “Зелена столица на Европа 2023”. Експертите на Eврокомисията са класирали София сред финалистите, заедно с градовете Талин в Естония, Краков в Полша и Хелсингборг в Швеция. Журито оценява напредъка постигнат от градовете в 12 области, и дава препоръки за мерките, които е добре да бъдат приложени. Финалът на конкурса ще се проведе на 9 септември в град Лахти, Финландия.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Извънредното неделно заседание на парламента очаквано не събра кворум

Извънредното заседание на Народното събрание, свикано за неделния ден по искане на група народни представители, очаквано не се състоя заради липса на кворум. В дневния ред беше предвидено да бъде изслушан служебният премиер Димитър Главчев за българската..

публикувано на 02.06.24 в 16:36

1800 българи извървяха 120 км по пътя на Ботевата чета от Дунав до връх Околчица

В различни градове на страната с военни ритуали, поднасяне на венци и други прояви българите почетоха паметта на поета-революционер Христо Ботев и други герои, загинали за свободата на България. Беше обявен успешният край на 76-ото издание на Националния..

публикувано на 02.06.24 в 13:24
Президентът връчва Почетния знак на сестри Колев

Сестри Колев - носителки на "Златен клоун" от Монте Карло, бяха отличени и от президента

В София се проведе 13-ото издание на спектакъла "Нощ на звездите", организиран от Фондация "Енчо Керязов" и посветен на талантливите деца на България. По време на събитието бяха връчени годишните награди в областите "Спорт", "Образование" и "Изкуство", а..

публикувано на 02.06.24 в 10:57