Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Художествената академия отваря ателиетата си за децата

От днес Националната художествена академия отваря вратите си за малки и по-големи художници, които в продължение на месец ще изучават тънкостите на изящните изкуства с помощта на студенти. През целия август децата ще посещават творчески ателиета по живопис, графика, керамика, мозайка, икона, кукли, калиграфия, комикс, дизайн. 

Програмата през това лято ще бъде посветена на стогодишнината от рождението на писателя Борис Априлов – баща на поредицата с “Приключенията на Лиско”

За първи път част от заниманията ще се провеждат извън центъра на столицата чрез “Лятна академия на колела”. По традиция събитието ще завърши с изложба на детските произведения в галерия “Академия”. Дванайсетото издание на Лятната академия за деца и ученици е проект на академията и на фондация “Св. Пимен Зографски”.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Татяна Лолова

Берлинска среща в памет на голямата Татяна Лолова

Тази вечер от 19.00 ч. в Българския културен институт в Берлин ще бъде показан филмът "Последният спектакъл" и и ще бъде представена книгата "Татяна Лолова от А до Я". Събитието е в рамките на Национална програма "Татяна Лолова на 90 години"...

публикувано на 08.05.24 в 07:10
Снимка: НБУ „Св. св. Кирил и Методий“- Атина

Международен форум "Пътят на светлината" в Атина акцентира на приноса на съпокровителите на Европа Св.св. Кирил и Методий

На 11 май – денят, в който православната църква почита Светите равноапостоли Кирил и Методий, в Атина ще се проведе Международен научен форум "Пътят на светлината“. Събитието е посветено на делото на светите братя и техните ученици и ролята на..

публикувано на 07.05.24 в 12:35
Сцена от „Радикални мажоретки“

Международният фестивал “Антистатик” примамва аудиторията с “Повече от един танц”

Седемнайсетото издание на Международния фестивал за съвременен танц и пърформанс “Антистатик”, което се открива днес в София, ще премине под мотото “Повече от един танц”. В образователната програма на фестивала е предвидена серия от лекции в Гьоте..

публикувано на 07.05.24 в 07:00