Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Художествената академия отваря ателиетата си за децата

От днес Националната художествена академия отваря вратите си за малки и по-големи художници, които в продължение на месец ще изучават тънкостите на изящните изкуства с помощта на студенти. През целия август децата ще посещават творчески ателиета по живопис, графика, керамика, мозайка, икона, кукли, калиграфия, комикс, дизайн. 

Програмата през това лято ще бъде посветена на стогодишнината от рождението на писателя Борис Априлов – баща на поредицата с “Приключенията на Лиско”

За първи път част от заниманията ще се провеждат извън центъра на столицата чрез “Лятна академия на колела”. По традиция събитието ще завърши с изложба на детските произведения в галерия “Академия”. Дванайсетото издание на Лятната академия за деца и ученици е проект на академията и на фондация “Св. Пимен Зографски”.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Икони на светци воини в изложба на варненския Военноморски музей

“Светци – воини и покровители на бойното поле” се нарича изложбата, с която Военноморският музей във Варна отбелязва Деня на храбростта и празник на българската армия. Експозицията включва 33 икони с образите на най-почитаните у нас светци воини,..

публикувано на 06.05.24 в 16:40
Мел Гибсън и Христо Живков

Българският актьор Христо Живков ще присъства в продължението на "Страстите Христови", макар и дигитално

Точно 20 години след излизането на изключително популярния филм по библейски мотиви  "Страстите Христови", неговият режисьор – Мел Гибсън ще снима продължение. Това съобщи официално самата компания на холивудската звезда и продукцията вече е в..

публикувано на 05.05.24 в 10:20
Георги Господинов

Георги Господинов се среща с българите в Швейцария

На 2 май писателят Георги Господинов ще се срещне със сънародниците ни в Швейцария. Това съобщават във Фейсбук от Българо-швейцарската асоциация за култура, традиции и просвета "Канатица". Срещата ще се проведе от 19:00 часа местно време в швейцарския..

публикувано на 02.05.24 в 05:35