Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Присъствено откриване на учебната година

Снимка: архив

Тържествата по случай откриването на новата учебна година на 15 септември ще се проведат в училищния двор, но по различно време за отделните класове, става ясно от заповед на образователния министър проф. Николай Денков. Ще бъдат обособени и зони за родителите на първокласници и на новоприети ученици.

Ако в някое населено място Регионалната здравна инспекция е забранила провеждането на публични събирания, училището ще трябва да се съобрази.

В документа министърът акцентира върху спазването на мерките от Насоките за обучение и действия в условията на извънредна епидемична обстановка в училищата по време на откриването на учебната година.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънчева и топла неделя, но с превалявания

В неделя ще бъде предимно слънчево, но следобед и вечерта на места главно в планинските и източните райони ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Градушки се очакват в планинските райони на Западна и Централна България. Вятърът временно ще се..

публикувано на 01.06.24 в 18:30
Петър Стоянов (вляво)

Ще бъде непростим грях, ако не внедрим в общобългарската памет спомена за “Белене”

“ В България има още много други лагери и затвори, “Белене” обаче се превърна в синоним на комунистическата репресия и комунистическата жестокост, която в много голяма степен беше безсмислена .” С тези думи президентът Петър Стоянов (1997-2002 г.) се..

публикувано на 01.06.24 в 16:37
Калин Стоянов

Най-много опити за купуване на гласове има в София и Бургас

Сто осемдесет и шест сигнала за купуване на гласове са постъпили до днес в МВР, съобщи служебният вътрешен министър Калин Стоянов. От образуваните 74 досъдебни производства става ясно, че най-много опити за изборни злоупотреби са регистрирани в..

публикувано на 01.06.24 в 15:44