Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Към Великобритания - задължително с паспорт

Личните карти отпадат за граждани на ЕС

Снимка: архив

От 1 октомври за влизане във Великобритания ще е необходим международен паспорт. Страната спира да признава българските лични карти и тези от останалите държави членки на ЕС. Промяната е част от новите имиграционни правила, въведени след Брекзит.

Изключение до 2025 г. ще се прави само за гражданите на ЕС, които трайно живеят на Острова и имат статут на уседналост. Все пак, британските власти съветват да се пътува с международен паспорт, тъй като, по думите им, това улеснява граничните проверки.

320 370 български граждани са подали молби за статут на уседналост във Великобритания. До момента разрешително за престой са получили 292 550 българи. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Втори ден на консултации при президента за съставяне на нов кабинет

На втория ден от консултациите при президента Румен Радев за съставяне на правителство лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов изрази увереност, че е възможно да има кабинет в рамките на новото Народно събрание. Той аргументира..

публикувано на 25.06.24 в 14:02

Кремълската дезинформация е сред главните инструменти за вътрешнополитическите процеси у нас

Последните избори преминаха под сянката на кремълската дезинформация, която е един от главните инструменти за вътрешнополитическите процеси в страната ни, заяви служебният военен министър Атанас Запрянов на кръглата маса “Изграждане на..

публикувано на 25.06.24 в 13:45
Андрей Янкулов

Нито една присъда по 57 ключови разследвания за корупция по високите етажи на властта през м.г.

2023-та е поредната година, в която корупцията по високите етажи на властта остава скрита, тъй като водените наказателни производства не отразяват същинското състояние на корумпираност на публичния сектор, гласи един от изводите в Годишния..

публикувано на 25.06.24 в 13:41