Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Към Великобритания - задължително с паспорт

Личните карти отпадат за граждани на ЕС

Снимка: архив

От 1 октомври за влизане във Великобритания ще е необходим международен паспорт. Страната спира да признава българските лични карти и тези от останалите държави членки на ЕС. Промяната е част от новите имиграционни правила, въведени след Брекзит.

Изключение до 2025 г. ще се прави само за гражданите на ЕС, които трайно живеят на Острова и имат статут на уседналост. Все пак, британските власти съветват да се пътува с международен паспорт, тъй като, по думите им, това улеснява граничните проверки.

320 370 български граждани са подали молби за статут на уседналост във Великобритания. До момента разрешително за престой са получили 292 550 българи. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: Украински образователен център

Завършилите софийския Украински образователен център ще продължат образованието си в България

Украинският образователен център у нас би последния звънец на своята втора учебна година. Припомняме ви, че обучението в центъра е целодневно и макар да протича на две смени, в едва 10 стаи, учениците го посещават ежедневно и с изключително желание...

публикувано на 25.06.24 в 09:25

Продължават консултациите при президента за нов кабинет

Съгласно изискванията на Конституцията президентът Румен Радев провежда консултации с представители на парламентарните групи в 50-ото Народно събрание преди връчването на първия проучвателен мандат за съставянето на нов кабинет. След като в..

публикувано на 25.06.24 в 07:35

Арменската общност в Бургас представя традиционните си ястия

Арменската общност в Бургас ще представи свои традиционни ястия на 25 юни от 10.30 ч. в Етнокухнята на Етнографския музей на улица "Славянска" 69. Събитието е част от проекта "Старият Бургас през погледа на д-р Мелконян“, в който Църковното..

публикувано на 25.06.24 в 06:35