Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ясни са номерата на бюлетините за изборите на 14 ноември

Снимка: архив

Чрез жребий в Централната избирателна комисия бяха изтеглени номерата на бюлетините за гласуване за президент и вицепрезидент, както и за народни представители на 14 ноември 2021 г. На тегленето присъстваха и представители на партиите, коалициите и инициативните комитети издигнали кандидатите.

Държавният глава Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в президентската надпревара с бюлетина номер 6. Кандидат-президентските двойки проф. Анастас Герджиков и Невяна Митева, както и Лозан Панов и Мария Касимова-Моасе, получиха съответно номерата 15 и 19. Кандидатите на ДПС – Мустафа Карадайъ и Искра Михайлова, ще се явят с бюлетина 17. Знаковият номер 1 се падна на Йоло Денев и Марио Филев, издигнати от инициативен комитет.

На предсрочния парламентарен вот коалицията ГЕРБ-СДС ще е с бюлетина номер 32, а „БСП за България“ – с 33. На партията „Има такъв народ“ се падна номер 24, а на "Демократична България“– 30. „Продължаваме промяната“ ще е с номер 25, а ДПС – със 17.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В 14 области на страната е подаден жълт код за горещини

В сряда , 19 юни, ще е слънчево и горещо. Минималните температури ще са между 16 и 21°, в София 16°. Максималните ще са от 33 до 38°, в столицата – 33°.  По Черноморието  ще е слънчево с топъл бриз. Максималните температури на въздуха ще са в..

публикувано на 18.06.24 в 19:40

Около 40% от българите страдат от наднормено тегло

Общо 36% от българите страдат от затлъстяване първа степен, а около 40% са с индекс на телесна маса (ИТН) над здравословния. По данни от национално представително социологическо проучване на Изследователски център "Тренд", 49% от българите страдат..

публикувано на 18.06.24 в 19:25
Снимката е илюстративна

Основен ремонт на "Дунав мост 1" на границата с Румъния започва през юли

Планираният двугодишен основен ремонт на "Дунав мост 1" се очаква през юли, съобщиха от Министерството на туризма. Първоначалните намерения са били той да започне през есента, след летния туристически сезон, но заради критичното състояние на..

публикувано на 18.06.24 в 10:40