Сезонни кулинарни фестивали и семинар за местния бизнес ще организира брандът на страните от черноморския регион „Черноморска кухня“, за да популяризира проекта за Черноморието като дестинация за гастрономически туризъм. Идеята е подкрепена и от Община Бургас.
Проектът вече е селектирал 50 регионални ястия. Идеята е те да бъдат лесно приложими по крайбрежните ресторанти, както и 5-7 ястия да станат лицето на бранда. Бургас ще е една от двете гастрономични столици по проекта през 2022 г. Другата ще е град от Източното крайбрежие, Анапа от Русия или Батуми от Грузия, предаде БНР Бургас. Амбицията е ежегодно да се организират 4 фестивала – на пролетната, лятната, есенната и зимната черноморска кухня.
В кратко видео Министерството на здравеопазването представи как ще изглежда Националната многопрофилна детска болница, която трябва да бъде построена до 2028 г., информира БТА. Строителството ще започне през март догодина, съобщи директорът на..
Папа Лъв XIV се появи снощи във Ватиканските градини с омофора, дар от премиера Росен Желязков при неотдавнашната му визита във Ватикана по случай 24 май – Ден на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на..
Почти всяко трето дете у нас живее с материални лишения, според данните на Националния статистически институт за м.г., информира репортерът на БНР Виктория Тодорова. Най-много засегнати от явлението са ромските деца – над 2/3 от тях, докато при..
Най-съществената крачка от членството на България в еврозоната е извървяна – страната ни получи официално потвърждение, че е изпълнила всички необходими..
Привърженици на парламентарно представената партия “Възраждане” се събраха пред сградата на Народното събрание, обявявайки се за запазване на..
Откровени разговори с български граждани, които са успели да се реализират в чужбина предлага инициативата Вечер на българските таланти зад граница, която..