Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лео Кадели е будител на 2021-ва

2
Лео Кадели - Будител на годината 2021
Снимка: Ани Петрова, БНР

Роденият в Албания Лео е победителят в кампанията на БНР  "Будител на годината". За пръв път в 8-годишината история на наградата победителят не е български гражданин. За него са дали гласа си половината от всички гласували. 

Той е инициатор на сдружението "Приятели, помагайте!", с което  близо 9 хиляди български семейства са получили подкрепа за ремонти, сметки, инвалидни колички, хранителни продукти. "За мен е важно доброто да съществува и да не спира. Аз съм имал и затова съм дал. И моите приятели, които ме подкрепят, почти всички имат някакви такива скромни възможности. Помагат с каквото могат", каза Лео Кадели пред БНР. 

Тържествената церемония, на която бяха обявени победителите сред десетте финалисти на кампанията се състоя в Деня на народните будители - 1 ноември. 

Теодосий Теодосиев получава специалната награда на БНР, връчена от Димитър Димитров - член на УС

Специалната награда на Българското национално радио получи учителят Теодосий Теодосиев - Тео, положил основите на успешна школа по физика и математика, а много от неговите ученици са в световния научен елит. 

Стефан и Максим Иванови
Приключенците Максим и Стефан Иванови
, които прекосиха Атлантика с гребна лодка, в подкрепа на кампанията кампанията "Да! За живот!" за донорство и спасяване на човешки живот чрез трансплантации, получиха специалната награда на bTV Media Group. 

Будителството е звание до живот, казва вдъхновителката на кампанията Ива Дойчинова, директор на програма "Радио София" на БНР. И нека добротворчеството продължава!

Финалисти в кампанията

 Снимки: Ани Петрова




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Слънчева неделя с превалявания

В неделя ще преобладава слънчево време. Следобед ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали. Ще има условия за градушки. Минималните температури ще бъдат между 7° и 12°, в София около 7°, а максималните – между 18° и 23°,..

публикувано на 11.05.24 в 18:30

Медиците отново с призив за забрана неваксинирани деца да ходят на училище

Лекари подновиха призива си деца без задължителни имунизации да не могат да ходят на училище и да бъдат част от организиран детски колектив. Д-р Костадин Сотиров припомни пред БНР предложението, отправено от Сдружението на общопрактикуващите лекари, и..

публикувано на 11.05.24 в 13:26

Вицепрезидентът откри научния форум "Пътят на светлината" в Атина

В деня, в който православната църква почита светите равноапостоли Кирил и Методий, в Атина започна Международният научен форум „Пътят на светлината“ . Откри го вицепрезидентът Илияна Йотова, под чийто патронаж е събитието, предава пратеникът на..

публикувано на 11.05.24 в 11:05