Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Летим до повече места в Италия

Директни линии между София и 14 италиански летища

Снимка: ЕПА/БГНЕС

От 8 ноември т.г. ще можем да летим по-често, в по-удобни часове и до повече места в Италия, благодарение на ново споразумение за експлоатация на съвместна линия (кодшеър споразумение) между националните авиопревозвачи на България и Италия.

Новият мост в Генуа

На италианските пасажери се предлага възможността да пътуват от Рим или Милано до София, Варна или Бургас, а българските пътници ще могат да резервират полети до 14 красиви кътчета на Италия - Бари, Болоня, Бриндизи, Генуа, Катания, Ламеция Терме, Милано (централно летище Линате), Неапол, Палермо, Реджио Калабрия, Триест, Торино, Венеция, Верона.

Венеция

Кодшеър партньорството осигурява възможност на пътниците на националния ни авиопревозвач да летят и по 9 от международните линии на италианския му партньор - Амстердам, Барселона, Брюксел, Лондон (Хийтроу), Малта, Ница, Париж, Тел Авив и Тирана.

Бургас

Чрез осигуряването на по-голяма свързаност и по-удобни полети между България и Италия се насърчават както пътуванията с туристическа цел, така и бизнес пътуванията.

Снимки: ЕПА/БГНЕС

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Посещенията на чужденци в България през 2023 г. стигнаха нивата от преди Covid-19

Броят на посещенията на чуждестранни граждани в България се е увеличил с 16.0% през 2023 г., като най-голям принос имат посещенията от Турция и Румъния. Това се казва в публикувания днес от БНБ икономически преглед на макроикономическите..

публикувано на 13.05.24 в 20:15

Какъв е вкусът на България - кулинарията като част от туристическата ни визитка

Нашенската баница и шопската салата неведнъж са попадали в челните позиции на световни гастрономически класации. Но българската национална кухня далеч не се изчерпва с тези две ястия, нито с вездесъщите по заведенията кюфтета, кебапчета,..

публикувано на 13.05.24 в 11:10

Експерти дискутират бъдещето на кулинарния туризъм у нас

Кои са по-важните кулинарни и F&B (Food and Beverage или храни и напитки) тенденции през 2024-а?  Как се променят вкусовете на клиентите и готови ли са ресторантьори и готвачи за промяната? И още - ще стане ли България най-сетне световна гурме..

публикувано на 07.05.24 в 12:10