Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

“Демократична България” ще подкрепи проектокабинета

Съпредседателите на "Демократична България" Атанас Атанасов (вляво) и Христо Иванов.
Снимка: БГНЕС

Трите партии в коалицията „Демократична България“ – „Демократи за силна България“, „Да, България“ и „Зелено движение“, ще подкрепят коалиционното споразумение и проекта за правителство, стана ясно след заседания на ръководните им органи. Предстои по предложените параметри да се произнесат БСП и „Има такъв народ“. Междувременно преговарящите политически сили ще продължат да уточняват детайлите в бъдещото коалиционно споразумение за съставяне на кабинет. Все още не е ясно дали документът ще бъде подписан общо или ще има двустранни споразумения между спечелилата изборите партия "Продължаваме промяната"и всеки коалиционен партньор.

“До голяма степен съставът на Министерския съвет е готов поименно и до понеделник трябва да сме подписали споразумението”, заяви номинираният за премиер от ПП Кирил Петков преди началото на днешните преговори в Народното събрание. В последния момент БСП е внесла допълнения, засягащи социалната сфера.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Димитър Главчев

България участва в Срещата на върха за бъдещето в Ню Йорк

Служебният премиер Димитър Главчев е на визита в САЩ, за да участва в Срещата на върха за бъдещето. Форумът, който се провежда на 22 и 23 септември в Ню Йорк, е основното събитие през т.нар. Седмица на високо равнище на ООН, в която участват държавните и..

публикувано на 22.09.24 в 06:10

Слънчево и приятно топло на 22 септември

През нощта ще се изясни почти над цялата страна. В сутрешните часове на места в низините и котловините временно ще има намалена видимост. В неделя над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Облачността над североизточните райони и..

публикувано на 21.09.24 в 18:05

Пешеходен тур "По стъпките на българската държавност" във Велико Търново

На 22 септември 2024 г., неделя, Регионален исторически музей-Велико Търново кани жителите и гостите на Старата столица на тематичен безплатен пешеходен тур "По стъпките на българската държавност", посветен на 116 години от обявяване на Независимостта на..

публикувано на 21.09.24 в 13:58