Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

“Демократична България” ще подкрепи проектокабинета

Съпредседателите на "Демократична България" Атанас Атанасов (вляво) и Христо Иванов.
Снимка: БГНЕС

Трите партии в коалицията „Демократична България“ – „Демократи за силна България“, „Да, България“ и „Зелено движение“, ще подкрепят коалиционното споразумение и проекта за правителство, стана ясно след заседания на ръководните им органи. Предстои по предложените параметри да се произнесат БСП и „Има такъв народ“. Междувременно преговарящите политически сили ще продължат да уточняват детайлите в бъдещото коалиционно споразумение за съставяне на кабинет. Все още не е ясно дали документът ще бъде подписан общо или ще има двустранни споразумения между спечелилата изборите партия "Продължаваме промяната"и всеки коалиционен партньор.

“До голяма степен съставът на Министерския съвет е готов поименно и до понеделник трябва да сме подписали споразумението”, заяви номинираният за премиер от ПП Кирил Петков преди началото на днешните преговори в Народното събрание. В последния момент БСП е внесла допълнения, засягащи социалната сфера.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В 14 области на страната е подаден жълт код за горещини

В сряда , 19 юни, ще е слънчево и горещо. Минималните температури ще са между 16 и 21°, в София 16°. Максималните ще са от 33 до 38°, в столицата – 33°.  По Черноморието  ще е слънчево с топъл бриз. Максималните температури на въздуха ще са в..

публикувано на 18.06.24 в 19:40

Около 40% от българите страдат от наднормено тегло

Общо 36% от българите страдат от затлъстяване първа степен, а около 40% са с индекс на телесна маса (ИТН) над здравословния. По данни от национално представително социологическо проучване на Изследователски център "Тренд", 49% от българите страдат..

публикувано на 18.06.24 в 19:25
Снимката е илюстративна

Основен ремонт на "Дунав мост 1" на границата с Румъния започва през юли

Планираният двугодишен основен ремонт на "Дунав мост 1" се очаква през юли, съобщиха от Министерството на туризма. Първоначалните намерения са били той да започне през есента, след летния туристически сезон, но заради критичното състояние на..

публикувано на 18.06.24 в 10:40