Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мария Бакалова оглави българската класация за звезди на „Forbes“

Снимка: БГНЕС

Мария Бакалова, която беше предложена за наградата "Оскар" през 2021 г., зае първото място в класацията Топ 70 на най-влиятелните българи в шоубизнеса, съставена от българското издание на сп. "Forbes". 

"Годината на Мария Бакалова! Категоричният първенец в класацията Топ 70 за 2021 г. достигна върхове, до които никой българин не се е доближавал. Ролята ѝ в холивудската продукция "Борат 2" ѝ спечели номинации за "Оскар", "Златен глобус", БАФТА и наградата в "Изборът на критиците", пише изданието. 

Мария Бакалова продължава да се снима и в български ленти. С нейно участие през годината излязоха филмите "Като за последно" и "Жените наистина плачат" с премиера на фестивала в Кан. Актрисата получи почетен "Аскеер" за посланик на българското актьорско майсторство.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Красимир Караилиев от Братислава: Трябва да пазим България и да я показваме на света

Красимир Караилиев е роден в Словакия, но родът му е от България. Потомък е на български градинари, чиято слава се разнася в редица европейски държави към края на ХІХ и в първата половина на ХХ в. Споменът за трудолюбието и изкусното им майсторство е..

публикувано на 01.04.24 в 17:40

Нучи Гроздани - учителят от Поградец

Албанският град Поградец , разположен на югозападния бряг на Охридското езеро, е място, където живеят и работят немалко албански граждани с български произход. Градът е център на едноименната община в област Корча, Източна Албания . Поградец е..

публикувано на 29.03.24 в 09:10

Боряна Мургина: Логопед е нужен и за българчетата от неделните училища в чужбина

Човекът е част от обществото и трудно би живял без да общува. Затова грижата за доброто представяне пред другите започва още в ранна възраст, когато се учим да говорим. Всичко започва в семейството, но забързаният начин на живот забавя развитието в..

публикувано на 28.03.24 в 12:10